Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.07.2014.
13:49
Beta A

Šumadiju i Pomoravlje neko uznemirava telefonom

Vlasnici fiksnih telefona u Moravičkom okrugu od početka ove godine izloženi su uznemiravajućim pozivima, a posebno u proteklih 15 dana, zbog čega su od Telekoma povećani zahtevi za zaštitu, rečeno je u toj kompaniji.

Neko zeza građane, a zeza i Telekom
 

Portparol u Telekomu Bojan Svilanović je rekao da su takve žalbe učestale ne samo s područja centrale u Čačku već i s teritorije koje pokriva Kragujejvac, Kraljevo, Kruševac i Jagodina, a utvrđeno je da svi pozivi dolaze iz inostranstva.

"Broj građana koji se žalio je sada narastao na nekoliko stotina, a pozivi nisu iz naše mreže i ne postoji nijedan trehnički problem koji ih izaziva, jer je svakodnevnim merenjima utvrđeno da je povećana aktivnost prema inostranstvu", kazao je Svilanović.

Građani se žale da telefon zvoni nekoliko puta u vremenu od desetak minuta, posle podizanja slušalice nema nikakvog tona, tako da korisnici nisu bili izloženi pretnjama, ali je to kod njih izazivalo uznemirenje. Svilanović objašnjava da većina tih poziva dolazi iz inostranstva, a ima i negeografskih poziva, što znači da ne pripadaju nijednom stranom operateru.

"Operateri iz drugih država predstavljaju samo tranzitnu mrežu kroz koji pozivi prolaze i njihovo poreklo gotovo je nemoguće otkriti", objasnio je Svilanović.

Zbog toga se Telekom obatio Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel), kao nadležnoj agenciji za kontrolu telekomunikacione mreže, jer je i ta kompanija žrtva poziva koji ne mogu da se utvrde, a uznemiruju građane.

Prema podacima iz prijava i žalbi, brojevi telefona su birani nasumice, jer su u pitanju građani svih struktura, kako iz gradova tako i sa seoskog područja. Zbog toga je Telekom otvorio posebnu liniju sa brojem 19711 na koji građani mogu da prijave uznemiravanje i dobiju potrebne informacije.

POVEZANE VESTI

Subota 26.07.2014. 15:20
Можда ово "мали зелени" са Марса покушавају да са нама успоставе контакт.....какав-такав !!!
Subota 26.07.2014. 15:29
Стичем утисак да све што је технологија напреднија и има све шири дијапазон утицаја....све мање можемо сазнати ко нас и зашто узнемирава....?! Мало ми нелогично звучи да поред свеколике напредне "скаламерије" не може се сазнати одакле потичу ти негеографски позиви....Мислим да ипак лажу....јер Велики Брат има начина и технологију да тачно утврди гдје сам и шта радим....и то преко мог тзв "паметног" телефона !!! Тако да ми ова прича о немогућности сазнања одакле потичу позиви, баш......и не пије воде....!!!
Petak 25.07.2014. 15:28
Trebalo je gotovo mesec dana da pocnu time da se bave . Sezona odmora je mnogi "strucnjaci" ne rade a mnogi se ne bave svojim poslom .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online