Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.09.2014.
12:22
D. Dekić - Vesti A

Cenzori Đoganijem čiste medije

Emitovanje kultne emisije "Utisak nedelje", autorke i voditeljke Olje Bećković, našla se pod znakom pitanja posle pune 23 godine, od čega gotovo polovinu tog vremena prikazivana na TV B92.

B92 se okreće laganijem programu pa nema mesta za Olju Bećković?
 

Stanica B92 najavljuje Bećkovićevu pod sloganom "najdugovečnija i najznačajnija politička emisija u Srbiji od jeseni ponovo na B92", ali se iza kulisa uveliko govori da se ova televizija s nacionalnom frekvencom maksimalno okreće laganijim sadržajima.


Cenzura ili programski zaokret, tek pod nepisanim pravilom više zabave, manje informacija programi na srpskim tv stanicama uveliko se čiste od politike. Sa beogradske TV Studio B, po dolasku naprednjaka na vlast u Beogradu nestale su, između ostalog, dugogodišnje političke emisije među kojima i "Sarapin problem", Predraga Sarape, i "U centru", Đorđa Micića. Nedavno je prvi put od kad postoji sajt "Peščanik" bio na meti hakerskog napada, pošto su objavili rubriku o plagiranom doktoratu ministra policije Nebojše Stefanovića.

Mrak pojeo "DarMar"

Popularna radio emisija "Mentalno razgibavanje" Dareta i Mareta ( Darka Mitrovića i Marka Stepanovića - na slici) posle nekoliko odlaganja skinuta je s programa u jeku popularnosti sa radio stanice B92. Oni su u poslednjim emisijama šaljivo komentarisali:"Šta će sve šeik da kupi u Srbiji". Premijer Vučić u to vreme pomenuo je na RTS da njemu takve emisije ne smetaju, ali da vređaju arapske partnere.

Uveliko se priča da će TV B92 na nacionalnoj frekvenci početi emitovanje rijalitija o estradnoj porodici Đogani, poput američkog sa Kardašijanovima, a da bi "Utisak nedelje" mogao da se preseli na kablovski "B92 info", koji pokriva tri petine Srbije.

Autorka i voditeljka "Utiska nedelje" Olja Bećković za "Vesti" je samo kratko rekla da još ne može ništa da govori, a kako nam je najavila, više bi mogla da kaže već danas ili sutra.


Prestanak emitovanja emisije "Sarapin problem", u okviru programa Studija B, Nezavisno udruženje novinara ocenilo je kao primer cenzure. Da je emisija ukinuta isključivo iz političkih razloga, tvrdi za "Vesti" upravo autor i voditelj Predrag Sarapa.


- Nije mi dato nikakvo obrazloženje novog rukovodstva Strudija B, već sam iz novina sve saznao. Uz objašnjenje su izrekli toliko bljuvotina da su verovatno smišljane u hodu. Vrhunac tih gluposti je da sam favorizovan i da je to bila "đilasovizija", iako mi nikada bivši gradonačelnik Dragan Đilas nije bio gost - objasnio je Sarapa.


Direktorka televizije Ivana Vučićević odluku je obrazložila niskim rejtingom. Međutim, Sarapa ističe da donedavni direktor Studija B Aleksandar Timofejev poseduje rezultate istraživanja javnog mnjenja prema kojima je "Sarapin problem" bio najgledanija emisija.
Sarapa kaže da je čuo da mu je prigovarano da su se kod njega u emisiji "deševale razne stvari" i ističe da on nije hteo da bude cenzo već da se čuju različita mišljenja.
 

Otac na službenom odmoru

- Rukovođenje gradskom televizijom su preuzele tri žene koja dolaze iz tri stranke vladajuće koalicije u Beogradu SNS, SPS i DŠ. Bilo je puno laži u poslednje vreme, pa moram da demantujem da sam u bilo kakvoj vezi sa direktorkom Ivanom Vučićević. Sada sam samo otac na službenom odmoru u tranziciji - kaže Sarapa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online