Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 17.11.2014.
15:58
Beta A

"Sve nas je manje zbog siromaštva"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upozorio je da je demografska slika sve lošija i da Srbija svake godine izgubi jedan manji grad zbog siromaštva i jer mlade žene imaju sve manje vremena za razmišljanje o roditeljstvu.

Predsednik se požalio direktoru UNICEF-a za Srbiju Mišelu Sen Lotu
 

Nikolić je u razgovoru sa direktorom UNICEF-a za Srbiju Mišelom Sen Lotom kao poseban problem naveo odliv obrazovanih mladih ljudi iz Srbije, i podvukao ulogu UNICEF-a u stvaranju boljeg položaja dece i njihovog boljeg obrazovanja.

"Mi se maksimalno trudimo da stvorimo bolje uslove života i ostanak mladih u Srbiji, ali za to nam je potrebna i iskrena pomoć i posvećenost EU i naših prijatelja širom sveta. Možda smo zakasnili u ispunjenju svih uslova, ali smo posvećeni ispunjavanju svojih obaveza i idemo napred", rekao je Nikolić i izrazio privrženost Srbije organizaciji UNICEF i zahvalnost na angažovanju sa ciljem unapređenja položaja deteta.

Mišel Sen Lot se zahvalio Nikoliću na posvećenosti u ispunjenju uslova i istakao da bi Savet Vlade Srbije za prava deteta trebalo da usmeri posebnu pažnju na decu u ranom detinjstvu, od rođenja do pete godine, kao i na poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zaštitu dece sa posebnim potrebama.

"Postoje segmenti u kojima je položaj deteta značajno unapređen, ali postoji prostor za dodatni rad", rekao je Sen Lot.

Nikolić je naveo da bi javne službe trebalo da imaju jasnu ulogu u pružanju podrške deci i u zaštiti dece od nasilja.

"Mi smo zahvalni na tome što UNICEF nastavlja da gradi čvrste veze između civilnog društva, kreatora politike i zajednica u pružanju podrške porodicama i u stvaranju podsticajnog i bezbednog okruženja za decu", rekao je Nikolić, a saopštila Služba sa saradnju sa medijima predsednika Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.11.2014. 15:58
Važno je da si se ti zakmetio u fotelju, kao i onaj tvoj debil od sina.za dragicu džudžu ne treba trošiti reči.Šešelju, samo bez milosti, bez grama milosti gazi izdajnike...
Utorak 18.11.2014. 16:49
"...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upozorio je da je demografska slika sve lošija i da Srbija svake godine izgubi jedan manji grad zbog siromaštva..." Е мој Николићу...? Па зар ти је дјед или прадјед био богат? Оно јесу били богатији али у броју дјеце! Тада се у материјалном смислу било пука сиротиња...али свака кућа је имала минимум 4-5 дјеце. А данас? Материјално имамо веома много чак многи и више него што им је потребно а у кући 1...већ 2 дјеце постаје права рјеткост? КО ЈЕ ТОМЕ КРИВ? ШТА ЈЕ СВЕМУ ТОМЕ ДОПРИНЈЕЛО ДА СТАЊЕ БУДЕ ТАКВО КАКВО ЈЕ ДАНАС?
Utorak 18.11.2014. 16:57
Је ли Србија у 2 Балканска рата па одмах затим и у Великом рату скоро десеткована? Јесте! Јели спаљена, расељена и побијена? Јесте! И у 2 св. рату је једнако прошла па опет се и земља градила и изградила. градило се без механизације а данас и механизација и људство па ништа! млади се исељавају у иностранство. Бјеже са села као ђаво од крста опијени свјетлима велеграда и лажним надама у неко боље сјутра које најчешће икада и не дође....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online