Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.01.2015.
08:50
blic.rs A

Ćićevački Dom zdravlja "Doktor Batke i sinovi"

Direktor Doma zdravlja u Ćićevcu, dr Zoran Milivojević, zahvaljujući političkom angažmanu, zaposlio je dva sina a uskoro će i snaju. Zbog toga su ovoj zdravstvenoj ustanovi dali zanimljiv naziv "Doktor Batke i sinovi".

myhealthnewsdaily.com
Doktor Batke okupio porodicu oko sebe u Domu zdravlja (Foto: Ilustracija)

- Doktor Batke je apsolutni gospodar Doma zdravlja! U lokalnoj skupštini ima četvoricu odbornika koji su deo vladajuće koalicije i zato može da vedri i oblači. Ne samo da je zaposlio sinove već se sprema da zaposli i snaju, koja je medicinska sestra. Ona je radila u vrtiću a uskoro bi trebalo da pređe u Dom zdravlja. Drugu snaju je zaposlio u opštini. Većina zaposlenih u Domu zdravlja je iz Lučine, gde je "izborna baza" doktora Milivojevića - pričaju odbornici opozicije iz Ćićevca.

Direktor Doma zdravlja je politički aktivan već 15 godina i isto toliko je deo vlasti u Ćićevcu. Na poslednjim izborima, 2012, njegova lista "DHSS dr Zoran Milivojević Batke" je osvojila 13,9 odsto glasova i bila druga u opštini.

Doktor Zoran Milivojević tvrdi da nije prekršio zakon kada je zapošljavao svoje sinove u ustanovi u kojoj je direktor.

- Mlađi sin je 2009. završio za rendgen tehničara. U to vreme nije bilo kadrova u Ćićevcu, jer smo se odvojili od kruševačkog Zdravstvenog centra, pa je primljen kao pripravnik. Posle određenog perioda, primljen je u stalni radni odnos - objašnjava dr Milivojević.

Drugi sin Milivojevića radi u Domu zdravlja kao vozač.

- Primljen je bez konkursa jer je po tadašnjem zakonu to bilo moguće. Ovim se bavila i Agencija za borbu protiv korupcije i utvrđeno je da nisu prekršeni članovi 27 i 33 Zakona o borbi protiv korupcije. Sa slučajem je bio upoznat i javni tužilac. Osnivač Doma zdravlja Opština Ćićevac je bila upoznata kada su se zapošljavali moji sinovi. Ne znam zašto se sada ovo pitanje pokreće - u dilemi je doktor Milivojević dodajući da je jedna od njegovih snaja medicinska sestra, ali da trenutno stažira u kruševačkoj bolnici.

U Opštini Ćićevac kažu da nemaju nikakav uticaj na zapošljavanje u Domu zdravlja.

- Lokalna samouprava pokriva tekuće troškove, dok u Domu zdravlja potpune ingerencije ima direktor. Za kontrolu zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama je zaduženo Ministarstvo zdravlja. Tačno je da snaja doktora Milivojevića Tanja radi u opštinskoj upravi kao poljoprivredni referent i zaposlena je pre pet, šest godina - kaže Zlatan Krkić, predsednik opštine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online