Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.05.2015.
05:13
B. Đokić - Vesti A

Dramatična ispovest: Ćerku mi vrbovale vehabije

Nakon sedmodnevne dramatične potrage u Beogradu je nađena Ana Rajković (18) koja je nestala prošlog petka i za koju se sumnjalo da je oteta ili otišla sa muslimanskim ekstremistima.

A. Čukić
Spas u zadnji čas: Dragan Rajković

Dok je u četvrtak policija pokušavala da na bilo koji način utvrdi njenu lokaciju i preko njenih Fejsbuk i Tviter naloga ispitivala s kim je bila u kontaktu, Rajkovićeva se sa dve putne torbe pojavila to popodne ispred beogradske Bajrakli džamije. Dok je njen otac Dragan Rajković u očajanju pokušavao da nađe ćerku, upravo u redakciji "Vesti" tokom razgovora za naš list, imam Bajrakli džamije ga je pozvao i rekao kako mu se ćerka pojavila ispred ovog verskog objekta.

Rajkovićeva je sa ocem potom prebačena u Policijsku stanicu, s obzirom da je za njom raspisana potraga. Kako je njen preneo "Vestima", ona nije želela da pruži detalje gde se nalazila prethodnih nedelju dana.

Sve je počelo u petak ujutru kada je otac primetio da je nema u kući u jednom beogradskom naselju.

- Poslednji put je viđena u petak u Bajrakli džamiji tokom popodnevnog klanjanja. Od tada joj se gubi svaki trag. Našli smo njene dnevnike u kojima je crtala neke kuće i pisala ime Malog Zvornika, kao i pesme u slavu Alahu. Pominjala je stalno neku teta Ismetu, pa kada je nestala bili smo u panici da nije oteta i prebačena preko Drine u Bosnu i Hercegovinu - kaže kao u dahu otac ove devojke.

Ispostavilo se da je Rajkovićeva počela često da obilazi džamiju i da se po svemu sudeći druži sa osobama sa kojima i zvaničnici Islamske zajednice u Srbiji imaju probleme, među kojima su najveći broj pripadnici vehabija.

Previše pitanja,premalo odgovora

Ni policija ni porodica nisu poverovali u Aninu priču da je sedam dana bila kod drugarice u Kaluđerici.
- Ne želimo da je pritiskamo. Kada smo je pitali otkud u Bajrakli džamiji, rekla je da je došla da se moli, a bila je tamo, što ste i vi videli, sa dve putne torbe. Ko ju je tu dovezao? Da je išla na molitvu ne bi nosila stvari- kaže Rajković za "Vesti".
 

- Da nešto nije u redu primetio sam tek nedavno. Ana mi je u februaru rekla da se zaljubila u jednog dečka iz Leštana i počeli su 8. februara da žive zajedno. Međutim, posle dva meseca se vratila kući. Tada sam primetio kako izbegava da jede svinjetinu i samo gleda turske serije. Mislio sam, hajde, žensko je, drži neke dijete... Kada sam uspeo da uđem na njen Fejsbuk i Tviter nalog, dočekao me šok. Na Fejsbuku se predstavljala kao Safija Minela, a na Tviteru kao hankapa. Pisala je ijekavicom, iako je rođena u Beogradu, a niko od nas nije iz BiH. Shvatili smo da je ona, dok je bila kod tog dečka, sačekala da on ode na posao, a onda odlazila u Bajrakli džamiju i verovatno viđala sa tom Ismetom koja ju je i zavrbovala - kaže Rajković srećan što je našao ćerku živu i zdravu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online