Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 17.10.2015.
21:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Lider radikala o knjizi Nebojše Pavkovića: Čuvar istine o stradanju Srba

U beogradskom hotelu Moskva, sutra će biti održana promocija novog, kapitalnog izdavačkog poduhvata "Vesti", knjige nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, generala Nebojše Pavkovića "Miris baruta i smrti na Kosovu i Metohiji 1998. godine".

 

N. Jojić
Važno štivo za srpsku istoriju: Vojislav Šešelj

Na promociji će govoriti i učestvovati nekadašnji vojni vrh Jugoslavije i Srbije, ali ova knjiga je već izazvala ogromnu pažnju srpske javnosti.

Časni srpski general

N. Jojić
Prijatelji: Vojislav Šešelj i dr Jelena Guskov

Na molbu generala Pavkovića, među prvima knjigu smo uručili njegovom haškom saborcu predsedniku radikala Vojislavu Šešelju, koji je ocenio da je reč o značajnom istorijskom štivu.

- Hvala dobrom prijatelju, časnom srpskom generalu Pavkoviću, pre svega zbog iznošenja i čuvanja istine. Ova knjiga ima istorijsku vrednost i značaj za srpsku istoriju, a i državu! Dok smo robijali u istom bloku Sheveningena, skoro se nismo razdvajali. Tada mi je Nebojša otkrio da je počeo s pisanjem ove knjige - otkriva lider radikala, koji je nakon brzog prelistavanja rekao da nema dileme kako je general Pavković temeljno obradio rat na Kosovu i Metohiji '98. godine protiv šiptarskih separatista.

- Nadam se da će uskoro objaviti i drugu knjigu koja se odnosi na 1999. godinu, koju je takođe počeo da piše dok smo zajedno robijali i bez presude u haškom kazamatu - kaže Šešelj, koga smo tog prepodneva zatekli u društvu dr Jelene Guskov, koja je prelistavajući knjigu tek izašlu iz štampe primetila da se velike reči obično smanjuju i svakim izgovaranjem slabe, ali zato dela zabeležena u formatu knjige, istine, ostaju kao istorijska činjenica jednog nepravednog vremena u kojem su samo srpski velikani završili u haškom kazamatu. Takođe nam je rekla da je u poseti svom prijatelju Vojislavu Šešelju.

Dokazi o događajima

- Knjiga "Miris baruta i smrti na Kosovu i Metohiji 1998. godine" je važna jer predstavlja generalova najintimnija i najličnija sećanja. Međutim, ono što je možda važnije jeste da je knjiga potkrepljena vrlo važnim istorijskim dokumentima! Dakle, ništa što je u knjizi general Pavković naveo nije ostalo bez dokumenata, odnosno, dokaza o svim događajima iz 1998. godine, koji su bili ključ svega onoga što se kasnije dogodilo, a danas se o njima ne govori, niti se ti događaji analiziraju na pravi način - tvrdi lider radikala i dodaje da je intelektualaca poput Pavkovića vrlo malo među našim generalima, kao i to da nema ni onih generala koji su pisali o ratu u kojem su učestvovali.

- To je velika šteta za istorijsku nauku i za celi srpski narod - smatra Šešelj i objašnjava koliko je izdavanje ove knjige jedan od načina da se sačuva istorijska preglednost srpskog stradanja i da još jednom pokazuje da su "Vesti" kao i uvek do sada pokazale poslovnost, ali i duh rizničarstva srpske nacionalne istorije.

- Knjiga "Miris baruta i smrti na Kosovu i Metohiji 1998. godine" u budućnosti će biti vrlo značajna istorijska građa zahvaljujući kojoj će istina ugledati svetlost dana - tvrdi Šešelj, objašnjavajući koliko je general Pavković i u Hagu bio dosledni borac koji štiti interese svog naroda i države...

- Međutim, general Nebojša Pavković je sasvim nevin osuđen na drakonsku kaznu i to jedini iz njegove grupe, na 22 godine, iako mu nisu našli ni jednu jedinu vezu ni sa jednim jedinim konkretnim zločinom - kaže Šešelj i otkriva za "Vesti" da se i sam temeljno pozabavio proučavanjem obe presude generala Pavkovića, koje će se uskoro naći u njegovoj novoj knjizi.

Robija zbog bliskosti sa Miloševićem

- Haški tribunal je jednostavno izvukao da je general Pavković bio blizak sa Slobodanom Miloševićem. Na teret mu je stavio udruženi zločinački poduhvat i da je po Tribunalu odgovoran za zločine koji su se bilo gde desili i bilo ko da ih je izvršio, vojska, civili ili neko četvrti - tvrdi Vojislav Šešelj i objašnjava da je to ono čime će se, takođe, pozabaviti ovih dana.

POVEZANE VESTI

Subota 17.10.2015. 23:09
Ljudi ovaj portal neće da piše o dešavanjima u Crnoj Gori, a gadno je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online