Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.09.2016.
19:30
B. Grujić - Vesti A

Sa Kinezima gradi mostove

Ivana Maksimović, građevinski inženjer iz Zrenjanina, obožava svoj posao i radi ga sa velikom energijom i motivom. Ona je već pet godina deo tima koji gradi mostove, prvo onaj Zemun-Borča, a trenutno je angažovana u kompaniji koja u Crnoj Gori i gradi most Moračica na reci Morači u Crnoj Gori.

R.FAI
U timu koji pravi most u Crnoj Gori: Ivana Maksimović

- Nekoliko godina nakon diplomiranja, imala sam sreću da dobijem posao u kompaniji koja se bavi projektovanjem i izvođenjem radova na gradnji mostova. Taj osećaj kada učestvujete u izgradnji mostova, ili u njihovom projektovanju, kada znate da svoj rad i trud ulažete u nešto toliko vredno i posebno, zaista je neprocenjiv. Shvatila sam veoma brzo da je to poseban osećaj kada se svakoga jutra budiš i na posao odlaziš sa osmehom - započinje priču Ivana.

Voli izazove

- U Podgorici sam sigurno ove jeseni, a kasnije ko zna, sigurna sam da neki novi most čeka na mene, ko zna gde u svetu, ali to nije ni važno. Uvek idem za svojim instiktom i sledim nove izazove - dodaje na kraju Ivana Maksimović, uz napomenu da istinski graditelji mostova govore istim jezikom i dišu istim plućima na svim meridijanima.

- Zaista je čudno lep osećaj ljubavi prema mostovima, koja zbližava ljude i predstavlja strast koja vas uvek iznova inspiriše i motiviše da u novi posao gradnje i u novi projekat uđete sa još većom energijom i željom da projekat uspe. Istovremeno, radeći na terenu u prilici ste da upoznate širok spektar sjajnih ljudi i stručnjaka naravno, iskusite vrlo specifičan mostograditeljski svet koji je, koliko god da se nekada čini malim, vrlo raznolik i predstavlja nešto što vam svakodnevno podiže adrenalin. Ne mogu reći da nema trenutaka kada ste veoma zabrinuti, kada iz raznih razloga klonete duhom, kao i u svakoj drugoj profesiji, ali mislim da su mostovi zapravo sami po sebi dovoljan razlog za pozitivno razmišljanje o svemu - dodaje Ivana, koja je trenutno angažovana na internacionalnom projektu, na projektu izgradnje auto-puta u Crnoj Gori, tačnije u Podgorici. Glavni izvođač radova na ovom projektu je jedna od najvećih kineskih kompanija koja se bavi mostovima, koja je gradila most Mihajlo Pupin.

- Kineska kompanija takođe izrađuje i glavni projekat čitave ove trase i svih konstrukcija na njoj. Za mene je od svega najinteresantnije to što sam deo sekcije koja gradi najveći most na budućem auto-putu, most Moračica preko reke Morače, nedaleko od izlaza iz Podgorice, ka Kolašinu. Sa mnogim zaposlenima u ovoj kompaniji, kako Kinezima, tako i našim ljudima, sarađivala sam više od tri godine na našem prethodnom projektu, mostu Zemun-Borča. Kinezi i njihova kultura su zaista jedno vrlo specifično i zanimljivo iskustvo - ističe mlada građevinska inženjerka, koja u Podgorici živi tek nekoliko meseci i još je u fazi prilagođavanja na glavni grad Crne Gore.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online