Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.10.2016.
16:10
Vestionline A

Policija čuva granicu bez vozila i baterijskih lampi, pancirima istekao rok trajanja

U svetlu poslednjih događaja iz Kopnene zone bezbednosti (KZB), kada su pripadnici Žandarmerije ostali bez hrane, Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) želi nadležnima još jednom da ukaže na loše uslove u kojima rade pripadnici MUP-a. Nadolazeća zima i migrantska kriza koja ne jenjava dodatno će otežati posao naših kolega u KZB-u.

Policijski sindikat Srbije
Neljudski uslovi: Bez hrane, struje, osnovne opreme, a pavoci šetaju posvuda

- Stanje u KZB-u ovih dana je dobilo pažnju medija zbog nedopustive nestašice hrane u bazi Žandarmerije. Na žalost, to nije jedini problem sa kojim se susreću pripadnici MUP-a koji već 16 godina čuvaju Kopnenu zonu bezbednosti. Povodom dotrajale i loše opreme kojom raspolažu pripadnici MUP-a na terenu, malo se šta preduzima - navodi se u saopštenju NPSS.

Prema saznanjima NPSS-a u okviru PS Medveđa nijedna pozicija u KZB-u nema vozilo, kao ni najosnovnija sredstva za rad, počev od ispravnih baterijskih lampi. NPSS je, ne štedeći sredstva, donirao neke od potrebnih aparata i pomagao u adaptaciji smeštaja, a sve u cilju poboljšanja uslova boravka i rada na terenu.

- Smeštajni kapaciteti u kojima borave pripadnici policije su, u najmanju ruku nehumani. Podsetićemo samo da se pre 10 godina 26 pripadnika Žandarmerije razbolelo od mišje groznice, upravo zbog nehigijenskih uslova u kojima žive. Pancirnim prslucima koje duže policajci već tri godine je istekao rok trajanja. Na pomenutim pozicijama u KZB-u u Medveđi agregati su bez goriva ili neispravni, pa policajci ostaju bez struje i po 10-15 dana - navodi se u saopštenju.

Problemi sa kojima se susreću pripadnici policije u KZB-u biće jedna od glavnih tema sastanka sindikata i radne grupe MUP-a, koji će se održati 10.10. 2016.

- Nezamislivo je da, u trenutku kada Evropa i svet strepe od pretnji Islamske države, zemlja koja je tranzit za migrante svoje bezbednosne snage i njihove potrebe stavlja u drugi plan - kažu iz sindikata.

NPSS traži od resornog ministarstva da hitno reaguje i da se pripadnicima MUP-a obezbede optimalni uslovi za život i rad na terenu. Predsednik NPSS-a, Miloš Jelenković, još jednom podseća da će sindikat, u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da pomaže pripadnike policije u KZB-u. 

- Međutim, neophodno je da se to postavi i kao prioritetni zadatak ministarstva, jer ne smemo dozvoliti da oni koji brinu o našoj bezbednosti, dodatno svoje živote ugrožavaju nepažnjom države.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.10.2016. 16:18
To ih je kaznio Vucic, zajedno sa Stevanovicem. Za to sto su pretukli brata. Stevanovic je ministar, sa kupljenom diplomom kao i nas presednik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online