Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.12.2016.
08:13
O. Đoković - Vesti A

Metla za Vučića

"E, Vučiću, Vučiću, hoćeš li ti mene, konačno, poslušati?", glasno pita Milan Vasić istovremeno sebe i premijera Srbije, ljut i na vreme koje prolazi, a odgovor ne donosi.

O. Đoković
Vreme je za čišćenje Srbije: Milan Vasić

Zemljak, rodom iz Sremčice, 37 godina žitelj Pariza, po profesiji mehaničar, šofer i političar, tako se predstavlja, uzgred reče i da je bio pomorac i obišao stotinu zemalja.

E, taj naš Milan je izgleda i veliki veseljak, jer samo što namršti veđe, odmah se široko nasmeje.

- Čuj, pitaš kakav političar? Pa, bio sam ja u Republikanskoj partiji Žiskara d"Estena, onda, za vreme njega i posle njega. Tu sam prikupljao iskustva - kaže on.

Potom Milan krenu u razradu svoju poslednje političke aktivnosti i akcije:

- Odneo sam pravu metlu, superkvalitetnu, predsedniku Vlade, našem Vučiću, u Nemanjinu 11, predao na prijemno odeljenje, legitimisao se, potpisali oni da su metlu primili, sve je čisto k"o suza - priča Milan.

Naselja bez kanalizacije

- Imamo u Sremčici rečicu. Ono, "od izvora dva putića", a ne možeš pored nje proći od smrada, celom dužinom, od Železnika do Lipovice. Tako mi svega, tamo je svaka kuća dvorac, hoće gazde da se time diče, a neće da plate kanalizaciju. Kupe njivu, sagrade kuće od po 500 kvadrata, nema kanalizacije, ne treba im. Bolje se olakšati direktno na zemlju majčicu, nego platiti za kanalizaciju. I to ti je Vučićev zakon. Gradi, ali u gradnji ne seri!

Sledi razrada:

- Ma, sestro, metla je da premijer počisti Srbiju, a i moju Sremčicu. Uz metlu sam mu napisao i predložio da postavi plastične cisterne za kanalizaciju i osnuje preduzeće koje će se baviti čišćenjem - objašnjava on.

Duboko udahnu Milan, kao da proverava kojeg mu je kvaliteta u pluća upravo usisani vazduh, pa nastavi:

- E, koliko moja Sremčica smrdi! Nemoguće je disati. U moju Sremčicu kao navijeni dolaze doseljenici, evo, 40 godina, a ne bi u nju ulagali. Danas nas je u Sremčici 80.000, niko ništa da pomeri nabolje. Što iznad fabrike "Ivo Lola Ribar" ne naprave centar, onaj kao u gradu Klisui, centar za prečišćavanje vode, svih otpada, a i za grejanje i za toplu vodu? Ja to lepo predložim Vučiću, na Zapadu prava ideja zlata vredi, a on se pravi da ne razume ili, možda, čovek ne zna da čita? Hej, predao sam mu sve to u avgustu. Bilo bi mu lakše da mete po lepom vremenu, nego zimi, kad je sve zaleđeno. Čisti čoveče, kad hoćeš, ali čisti, čistoća je pola zdravlja - priča Milan.

Pomešali mu se mašta i sećanje, pa ovako produžava:

- Jedino što sam video na TV od moje metle je da ljudi idu na kazan, tutnu im u ruku zapršku sa prokuvanom vodom i jedan lebac, nema ni pasulja, nema ni krompira. E, majko moja! To ti je napredak Vučićeve ekonomije, to je prema njegovoj statistici dva-tri stepena naviše, nabolje. Mašala, premijeru Vučiću! - kaže Milan.

Objašnjava Milan da je starosedelac Sremčice, da su njegovi Vasići najstariji u Sremčici, da su onomad baš oni doveli struju, uveli telefon, napravili školu, sagradili Dom kulture koji je srušen od strane mafije, učinili su Vasići i da potekne voda, napravili put i, evo, kapitalnog dela - kupili metlu za Vučića.

- Dosta od nas, je li? - pita Milan...

Borac za pravdu

- Ja sam ti, sestro, rođen za pravdu. Ni komunista, ni antikomunista, ni milioner, a ceo život radio da bih zaradio za koru hleba. Teraju te, radi, radi i umri od gladi. Metla, metla, sestro, da ih prikupimo po celom svetu ne bi ih bilo dovoljno za Vučićevu Srbiju - Milanova je gorka analiza.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.12.2016. 08:49
Ništa ovaj nije bolji od Vučića . Čovek pravi od sebe budalu isto kao i Vučić samo što to Vučić radi za ogromne pare a ovaj besplatno ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online