Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.09.2017.
20:22
Vestionline, N1 A

Zemun: Roditelji "neprijatno iznenađeni" dopisom iz Ministarstva

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je još jednom analiziralo situaciju u Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" u Zemunu, kao i postupanje prosvetne inspekcije.

N. Skenderija
Miroljub Mosurović na prostestu ispred škole

Kako navode, nedvosmisleno su utvrđene nezakonitosti u radu bivšeg direktora Miroljuba Mosurovića.

Roditelji tvrde da u dopisu iz Ministarstva nema tema o kojima su pričali s ministrom Šarčevićem, prenosi "N1".

Mosurović je na početku ove školske godine smenjen, zbog čega je došlo do protesta roditelja i zaposlenih, koji su tražili da on ostane na funkciji. 

Prema navodima Ministarstva, inspekcija je nedvosmisleno utvrdila nezakonit prijem u radni odnos troje zaposlenih koji nisu imali potreban stepen stručne spreme, imali su samo osnovne studije, 240 bodova, a ne i master, kako Zakon propisuje, "pa je odluka o razrešenju jedina moguća". 

Na roditelje i zaposlene Ministarstvo je apelovalo da prihvate legitimno imenovanog vršioca dužnosti direktora, kako bi se rad u školi normalizovao i usledile redovne procedure izbora Školskog odbora i direktora, jer je to pre svega u interesu učenika. 

Na saopštenje Ministarstva prosvete reagovao je Savet roditelja škole, koji je konstatovao da je neprijatno iznenađen dopisom, koji je poslat nepotpisan. 

Roditelji su naveli i da su "na sastanku u sredu stekli utisak" da je ministar Mladen Šarčević zaista zainteresovan da vodi dijalog i da razmotri sve o čemu su razgovarali. 

Kako je objašnjeno, roditelji su došli kod ministra da traže zaštitu vrednosti kojima uče svoju decu - "poštenje, vredan rad, poverenje, solidarnost, odgovornost i upornost", a direktor Mosurović je "bio njihov nosilac i primer kako se one primenjuju". 

Roditelji tvrde da u dopisu dobijenom od Ministarstva nema tema o kojima su pričali na sastanku sa ministrom. 

"Umesto da je Ministarstvo iskoristilo mehanizme koje ima na raspolaganju (na primer, odlaganje izvršenja rešenja o razrešenju, ukoliko ne želi da smeni inspekcije na čiji rad i samo ima primedbe), svojim dopisom nas obaveštava da 'nezakonitosti u radu direktora predstavljaju teže povrede zakona, te je razrešenje jedina opcija'?! Podsećamo Ministarstvo da je u opisu rada sudstva da proceni da li je nezakonitosti u radu direktora uopšte bilo. Takođe, ako ih je bilo, nadležnost suda je da proceni da li su to bile 'teže povrede zakona' i koje su dalje posledice. Uvažavajući mišljenje Ministarstva o ovome, odluka ne može biti doneta na osnovu mišljenja jedne strane, pa makar to bio i ministar", navode roditelji. 

Oni su poručili ministru da neće odustati od onoga što su mu preneli i pozivaju ga da "zaista uradi ono u šta ih je uveravao na sastanku".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online