Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.03.2011.
05:22
Vestionline A

''Austrijanci, Telekom vredi više''

Vlada neće prodati preduzeće Telekom Srbija po svaku cenu i za manje od 1,4 milijarde evra, a iako ponuda Telekoma Austrija ide ispod te brojke, ne znači da ne možemo pozvati Austrijance da poboljšaju ponudu, izjavio je predsednik Radne grupa vlade za sprovođenje tendera Vuk Đoković.

On je istakao, gostujući na televiziji B92, da će vlada, Radna grupa i privatizacioni savetnik u narednih pet dana razmotriti da li je ponuda kompletna, da li je sve u redu i šta će dalje sa tom ponudom.

''Telekom Srbija'' neće biti prodat za manje od 1,4 milijarde evra
 


'' 'Telekom Austrija' je ovom ponudom pokazao interesovanje, ali ono mora da bude u skladu sa onim što mi zahtevamo, a to je 1, 4 milijarde evra'', istakao je Đoković dodajući da u proces prodaje ''Telekoma'' vlada ne ide sama jer će prodavati i 20 odsto koje pripadaju grčkoj kompaniji OTE, a oni neće pristati na nešto što im ne odgovara.

Đoković je naglasio da je budžet Srbije pripremljen bez para od ''Telekoma'', i dodao da ako dođe do prodaje, biće više sredstava za dodatne investicije, kao što je eventualno podsticanje prozvodnje ili dokapitalizacija neke domaće banke.

''Ako ne bude para od 'Telekoma Srbija', radiće se u skladu sa postojećim planom finansiranja iz budžeta'', dodao je Đoković.


On je ocenio da je ponuda koju je 'Telekom Austrija' dostavio na tenderu za prodaju 51 odsto akcija kompanije 'Telekom Srbija' dobra vest, jer se javio ozbiljan ponuđač, velika i značajna kompanija koja je pokazala interesovanje za Srbiju.


''Dobro je da postoji ponuda, jer to znači da je neko prepoznao 'Telekom Srbija' kao investicionu mogućnost, prepoznao je Srbiju kao tržište koje je povoljno, i mislim da je u suštini reč o dobroj vesti bez obzira kako se transakcija završi'', kazao je Đoković.


On je podsetio da je tendersku dokumentaciju otkupilo šest kompanija, što je značajan broj, a intenzivne pripreme su imale tri ili četiri kompanije koje su ipak zbog svojih internih uslova odustale, cene ili fokusa na druga tržišta, dodajući da su uvek najozbiljniji ponuđači bili ''Dojče telekom'' i ''Telekom Austrija''.


Komentarišući pisanje austrijskih medija da je ''Telekom Austrija'' dostavio ponudu da tender ne bi propao, jer bi u tom slučaju vlada mogla da uđe u pregovore sa Dojče telekomom bez tendera i proda domaću kompaniju nemcima, Đoković je rekao da te spekulacije nisu tačne.


''Ne bih se složio sa tim, jer je vlada imala jasan stav da želi da proda svoj deo u Telekomu i da u taj proces ide zajedno sa OTE-om'', objasnio je Đoković.


Telekom Austrija jedini je dostavio ponudu od 1,4 milijarde evra na međunarodnom tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", od čega je 950 miliona evra ponuđeno za kapital srpskog operatera i 450 miliona evra za investicije.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2011. 05:46
Poslednje sto vredi ce se prodati,a onda na red dolazi poljoprivredno zemljiste u bescenje,na kojem ce stranci uzgajati genetsku hranu, i prodavati srbima. U zdravlje braco Srbi,do gorkog kraja,ali ne brinite Pink se nece ukinuti.
Utorak 22.03.2011. 07:48
Ako neko posmatra kako je vlada obezbedila sredstva i bez Telekoma onda neka ima u vidu da NBS prodaje državne obveznice nominovane u evrima.Tako da je Telekom u stvari osuđen da bude prodat kada obveznice u evrima dođu na naplatu. Pogrešna je procena da će Dojče Telekom dati više jer što dalje vatra prži biće srpska roba sve jevtinija. Može samo da se završi da Rus tresne 1,4 milijardu za 51% za svoj Turkcell i Merkelova zaključa kavez sa majmunima i baci ključ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online