Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 24.06.2011.
08:12
Večernje novosti A

Turci preuzimaju “Jat“?

Vlada Srbije nudi “Turkiš erlajnsu“ sastanak početkom jula na kojem bi Turci trebalo da konačno iznesu stav o strateškoj saradnji i rešavanju problema "Jat ervejza"; pišu “Večernje novosti“.

Prema pisanju ovog lista, početkom jula u Beogradu trebalo bi da bude održan sastanak sa predstavnicima “Turkiš erlajnsa“ o eventualnom strateškom partnerstvu u formiranju zajedničke aviokompanije, koja će ubuduće imati status srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Sa Turcima pravimo novog nacionalnog avioprevoznika?

Kako nezvanično saznaju “Novosti“, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić uputio je u četvrtak dopis turskoj aviokompaniji i pozvao njene predstavnike na razgovore. Na tom sastanku srpska strana očekuje od turske strane da se izjasni da li je zainteresovana za strateško partnerstvo ili ne.


Ministar Mrkonjić je u pismu obavestio “Turkiš erlajns“ o namerama Vlade Srbije u rešavanju pitanja “Jat ervejza“ i formiranju nove kompanije.


Kako se navodi u dopisu, nova aviokompanija neće biti opterećena obavezama „Jat ervejza“ i biće formirana zajedničkim ulaganjem države i strateškog partnera.
Inače, Vlada Srbije još nije donela odluka kada će raspisati tender za izbor strateškog partnera.


S obzirom na poziv koji je upućen “Turkiš erlajnsu“, može se očekivati da tender bude raspisan već u drugoj polovini jula.


Kao zainteresovana strana, odnosno potencijalni strateški partner, sve više pominje se i ruski “Aeroflot“. Prema planu Vlade Srbije, nova nacionalna aviokompanija trebalo bi da počne sa radom naredne godine.

Petak 24.06.2011. 08:19
J36&li vas turci, jeste li bre vi normalni?
Petak 24.06.2011. 08:39
I kad ode JAT bednici sta posle.Zemlju ste rasprodali ostao je jos narod na prodaju..Revolucija je za vas lek, treba vas do jednog skinut golog i pustit da trcite kroz Beograd a narod da vas kamenuje do zadnjeg daha.Bagro izdajnicka.
Petak 24.06.2011. 09:37
Vecina Srba nece u Evropu jer je bliza Turcima nego tamo gde im je mesto. Umesto da udje vec u postojece alijanse, Skyteam, Star Alliance itd, JAT odlazi Turcima, delimicno i zbog toga sto ce kod njih moci da izvrdava kako hoce. To je cista sramota. Da sam musliman ja bih trazio od srpske vlade da izgradi jos nekoliko dzamija u Beogradu i da pored Srpske zastave okaci i Tursku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online