Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 17.08.2011.
08:44
Politika, Beta A

Krkobabić: Sigurno povećanje plata i penzija u oktobru

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić izjavio je da će se penzije i plate u javnom sektoru oktobra sigurno povećati i da te isplate ne smeju biti neizvesne zbog minusa u budžetu nastalog neurednim isplatama doprinosa.

Jovan Krkobabić
 


"Ne dolazi u obzir da se ionako niske plate i penzije dovode u pitanje zbog minusa u državnoj kasi, koji je za sedam meseci dostigao 90 milijardi. Najstariji građani i zaposleni u javnom sektoru ne treba da brinu jer će oktobarska povišica biti isplaćena po zakonu, inače ovo ne bi bila pravna država", rekao je Krkobabić u intervjuu za beogradsku "Politiku".


Prema ranijem saopštenju Vlade, povišica plata i penzija biće obračunata u skladu sa šestomesečnim rastom cena i polovinom prošlogodišnjeg rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP). Krkobabić je ukazao na to da je taj postupak Vlade dovođen u pitanje zbog vanrednog rasta nenaplaćenih doprinosa.


"Problem je u neplaćanju doprinosa koji su narasli na 230 milijardi dinara, što je za trećinu više nego lane kada je izbegavanje bilo oko 170 milijardi dinara", rekao je Krkobabić.


Kako je naveo, penzioneri i građani ne smeju da ispaštaju zbog toga što neko ne želi ili neće da na vreme obavi svoj posao.


Zakonom o budžetskom sistemu predviđeno je da mesečna primanja zaposlenih u javnom sektoru i penzionera u 2011. godini budu tri puta povećana. Prva povišica je bila u januaru od dva odsto, zatim u aprilu u iznosu tromesečne inflacije, što je bilo 5,5 odsto.


Zbog toga što je rast inflacije u prethodnih šest meseci bio veći nego što je bilo predviđeno, pojedini mediji su spekulisali da će Vlada Srbije odustati od zakonom utvrđene formule za obračun povišice plata i penzija u oktobru.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.08.2011. 09:07
Najzad je i Krkobabic krenuo u kampanju, 'ajd' nek je i on nesto obecao, a sta Jovane ako bude " corak", pa ne isplatite onoliko kolika je inflacija, nego koliko vi smatrate da treba, hoces li dati ostavku Jovane, a??? Neces, briga tebe za narod, ti koristis zadnji voz i to ti je sad najbitnije, a narodu cete dati neku crkavicu i jos cete se hvaliti na sva zvona.
Sreda 17.08.2011. 11:05
Počinje raspad koalicije sa Dačićem koji ne hapsi kriminalce koji godinama izbegavaju da uplate doprinose, a ne ispituje im se poreklo imovine. Udri ga Krko otvoreno i on je prevario birače pa nikom ništa, ostavi ga malo da se roštilja ispod cenzusa crveni puzavac.
Sreda 17.08.2011. 11:46
Jovane Krkobabiću, neozbiljno je govoriti o bilo kakvom povećanju, kada u ovom času niko ne može znati koliki će biti rast BDP-a.u naredne dve, tri godine, Takođe, veliki je znak pitanja kako će se kretati troškovi života i kolika će biti inflacija? Inflacija sa kojom ovih dana izlazi u javnost guverner Šokić, nema veza sa realnošću, jer mi građani vidimo po potrošačkoj korpi da nam je kupovna moć svakog meseca drastično manja nego prethodnog meseca. Zato poručujem svima iz vladajuće koalicije, "nemojte davati nerealne porocene i obećanja", kao svih prethodnih godina vaše vlast, jer kad dođu izbori, narod će vas svakako kazniti i poverenje dati SNS-u koji jedini za sada ima realan program.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online