Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.11.2011.
04:45
Lj. I. - Vesti A

Milijardu evra godišnje samo za kamate

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će Srbija sledeće godine morati da izdvoji milijardu evra da bi servisirala kamate na kredite koje je uzela aktuelna Vlada. Podsetimo, Vlada Mirka Cvetkovića Srbiju je zadužila s 5,5 milijardi evra od 2008. do danas.

Velimir Ilić

- Javna potrošnja u Srbiji premašuje 60 odsto, a dozvoljeno je 40 odsto.

Broj zaposlenih činovnika je 118.000, u javnom sektoru radi 538.000, a u proizvodnji samo 301.000 - rekao je Ilić.

Ekonomista Mlađen Kovačević kaže da je tačno da se prema zvaničnim podacima odnos spoljnog duga i BDP-a kreće oko 74 odsto, a posledica takve računice jeste "naduvana" vrednost BDP-a koji je prošle godine bio čak šest do sedam puta veći u odnosu na 2000. godinu.

Uzimamo sve veće kredite samo da otplatimo dugove


Kovačević kaže da je Srbija u dužničkoj krizi, ali da taj problem prevazilazi uzimanjem novih kredita čiji je iznos veći od onog koji dospeva na otplatu.


- Računa se na prodaju još ono malo imovine u državnom vlasništvu kao i na ruski i kineski kredit, a tu su i pozajmice MMF-a, Svetske banke, Evropske investicione banke i drugih međunarodnih kreditora. Tim novcem koji bi trebalo da stigne u toku ove godine nastoje se prevazići problemi u otplati dospelih obaveza - ističe Kovačević.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 06:01
Све је овде лепо објашњено! После свих ових година, само још наивни могу да поверују да ће Србију спасити западни кредити. Новим кредитима враћамо старе дугове и увећавамо општу задуженост, јер немамо шта да произведемо и продамо другима. Кредите узимају ради личног богаћења појединци из власти, а задужују се и наши још нерођени унуци. КРЕДИТИ СУ ОМЧА ОКО ВРАТА СРБИЈИ! Западни моћници помоћу домаћих издајника доводе Србију у рововски положај према западу! Све иде ка Грчком сценарију! Спас нам је само у нама самима. Окренимо се нама и уздајмо се само у себе! Зауставимо западно зло које уништава све пред собом. Само вера и морал нас може спасити, све остало је лаж!
Sreda 23.11.2011. 07:59
Gospodine Slavisa svaka rec vam zlata vredi.Nikada taj Evro ili Dolar nece doci u Srbiju da donese nego da uzme.Sto smo vise zaduzeni vise nam je radna snaga jeftinija i tako nas Srbe prave modernim robovima.Mi moramo da svatimo da od posle Drugog svetskog rata,a narocito padom Berlinskog zida imamo ekonomski rat.Kroz razne kredite i spletke se porobljavaju male drzave i prave neicrpan priliv jeftinih sirovina i jeftine radne snage. Resenja za taj problem mi Srbi imamo,ali sigurno ne sa ovakvom vladinom politikom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online