Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 06.03.2012.
13:44 >> 15:33h
Beta A

"Fijat 500L" promoviše Srbiju

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Ženevi da je na Međunarodnom sajmu automobila promovisan ne samo novi model Fijata, već i Srbija.

Predsednik Tadić probao "fijata 500L" u Ženevi

Posle predstavljanja novog modela "fijat 500L", koji će se proizvoditi u Kragujevcu, Tadić je, zajedno sa generalnim direktorom kompanije Fijat Krajsler Serđom Markionijem ušao u automobil, a potom ispred automobila pozirao fotoreporterima.

On je rekao da je Srbija novi-stari proizvođač automobila na svetskoj mapi.

"Na neki način se vraćamo, ne samo 'fići', vraćamo se i projektu 'jugo Amerika'", rekao je Tadić i istakao da će novi "fijat 500L" biti izvožen i u SAD.

Tadić je rekao da je "ovim ispunjeno obećanje građanima koji sada mogu imati više poverenja u svoju zemlju" dodajući da su građani "najzaslužniji za ovaj projekat". On je ocenio da proizvodnja "fijata" za Srbiju "znači veoma mnogo" i da se prvi efekti te proizvodnje mogu očekivati početkom sledeće godine.

"To je 1,5 milijardi evra bruto društvenog proizvoda više, a to je 1,5 milijardi evra više u izvoz, a izvoz je najveća slabost srpske ekonomije", rekao je Tadić i dodao da će Fijat pomoći finansijama zemlje i stabilizaciji privrede.

Tadić i generalni direktor Fijata Serđo Marikoni

Predsednik Srbije rekao je da je "fijat 500L" najbolji proizvod koji se danas radi u Srbiji i dodao da će "sasvim sigurno doprineti izlasku iz krize", ali i da treba razvijati i druge grane privrede.

"Kada bismo imali 10 ovakvih proizvodnji, Srbija bi bila potpuno drugačija zemlja. I zbog toga nastavljamo", rekao je predsednik Srbije i dodao da se u Ženevi razgovara i s drugim proizvođačima.

Tadić je rekao da je s direktorom Fijat-Krajslera Serđom Markinoneom razgovarao o krizi i dodao da se početkom sledeće godine može očekivati poboljšanje ekonomije u svetu a samim tim i u Srbiji.

"Građani koji su dobili radna mesta u Fijatu, treba da ih čuvaju svojom proizvodnjom i svojom vrednoćom", dodao je on. 

POVEZANE VESTI

Utorak 06.03.2012. 12:51
duhovit lik...a zemlja tone.
Utorak 06.03.2012. 14:04
Бјуик се склапа у Кини и Русији, Мерцедес и БМВ у Америци, па нико не будали како та возила промовишу те земље... Изгледа да је то карактеристика само овог муфлона "председника" Србију, да лупа како талијанско возило промовише Србију...
Utorak 06.03.2012. 16:21
Sram vas bilo Dupeta, tolike ste pare ulozili samo da bi se opet Fića proizvodio. Nemozete a da nekazete koji je model bio planiran da se proizvodi, sve ste znali od samog početka, Vi koji ste u svemu ovome učestvovali ste bili i ostali obični prevaranti, stićiće Vas sve jako brzo usrana motka, samo dok se Raja na noge podigne !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online