Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Četvrtak 15.03.2012.
17:32 >> 22:33h
Beta A

IKEA otvara pet robnih kuća u Srbiji

Dolazak švedske kompanije Ikea konkretna je korist od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, izjavio je predsednik Srbije Boris.

"Dolazak kompanije kakva je Ikea u Srbiju i odluka o početku gradnje sa jasnim rokom završetka do kraja 2013. godine svedoči o konkretnim dobitima tog političkog čina dobijanja statusa kandidata", rekao je Tadić novinarima u Predsedništvu posle sastanka sa glavnim izvršnim direktorom kompanije IKEA Mikaelom Olsonom.

Dolazak švedske kompanije Ikea konkretna je korist od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU: Boris Tadić sa glavnim izvršnim direktorom kompanije IKEA Mikaelom Olsonom
 

Tadić je naveo da je dolazak Ikee dobra vest za Srbiju i njene građane i da je to veliki podsticaj za industriju nameštaja i otvaranje novih radnih mesta.

Predsednik Srbije je naveo da će u narednom periodu biti otvoreno pet Ikeinih mega-marketa, od kojih bi prvi trebalo da bude otvoren do kraja 2013. godine, u Beogradu, prema Surčinu, a drugi će biti izgrađen na Koridoru 10 kod Bubanj Potoka.

"Kasnije će se graditi tržni centru u Nišu i Novom Sadu i na kraju u centralnoj Srbiji, u okolini Čačka i Kraljeva a biće povezan i Kragujevac, tako da će praktično čitava Srbija biti pokrivena Ikeinim tržnim centrima", rekao je Tadić.

Istakao je da će u Ikeinim tržnim centrima biti otvoreno između 300 i 400 novih radnih mesta za prodavce, magacionere i radnike u logistici.

Tadić je rekao da je veoma važno to što Ikea nije samo investitor nego kompanija koja postaje domaća i svojim načinom poslovanja uspostavlja novi sistem vrednosti i nudi šansu malim i srednjim preduzećima.

"Olson me obavestio da kompanije koje su u Rumuniji pre pet godina imale obrt od milion evra sada došle do 50 miliona evra obrta uz strateško partnerstvo sa Ikeom. Takve šanse se stvaraju i za preduzetnike u Srbiji", rekao je Tadić i objasnio da je Ikea kompanija koja je sistem integrator i povezuje horizontalno preduzeća i preduzetnike koji mogu da rade za taj sistem.

Predsednik Srbije je podsetio da je Ikea došla u Srbiju 1991. godine ali je otišla zbog rata.

Tadić je rekao da će Ikeine prodavnice u Srbiji biti značajne i za okolne zemlje, jer će njihovi građani dolaziti u Srbiju, kao što su ljudi iz Srbije ranije išli da kupuju Ikeine proizvode u Budimpeštu i Beč.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 17:56
PREVARA IKEA ne otvara radna mesta za proizvodnju nego TRGOVINE za prodaju....idemo Grckim putem TRGOVINA a NE PROIZVODNJA. IKEA je firma sa jednostavno sklopivim namestajem koja na jednostavnosti (sklapanja-pakovanja) ubira profit i ne proizvodi u Srbiji nista. Ali tako trgovina strana dolazi do JEFTINOG zemljista za lokale na dobrim lokacijama, koje kad propadnu u Srbiji (mala kupovna moc) dolazi do vrednih objekata, na kasnije SKUPIM lokacijama. CIST PROFIT i $ odlaze iz Srbije ,Srbija nema nista od toga. Uvoz na mala vrata....Srbija treba da proizvodi a ne da otvara prodavnice za robu stranog proizvodjaca ..... ...... kao sto otvaramo pumpe za gorivo a nafte nemamo
Četvrtak 15.03.2012. 17:46
Ode jos 200 MILIONA godisnje cistih para u Svedsku..
Četvrtak 15.03.2012. 18:33
BoTa sa Cedom smrknuo belog praha, i sada sve vidi kroz status kandidata 4. rajha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online