28. 04. 2012. 02:20h | Beta
veličina teksta:+-

Paori izigrani, blokade ostaju!

Komentara 16

Član Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković izrazio je ogorčenje što nije postignut dogovor između nezadovoljnih paora i Ministartsva poljoprivrede Srbije o načinu subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje.

 

Kad nema dogovora ima blokade puteva
 Ivković je rekao novinarima u Novom Sadu da će zbog činjenice da je Ministarstvo izigralo paore poljoprivrednici danas nastaviti sa traktorskim blokadama puteva u Vojvodini i centralnoj Srbiji.

"Preksinoć smo se sve dogovorili sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem i trebalo je samo da se dogovoreno i potpiše. Sinoć je, međutim, pred nas iznesen sasvim deseti predlog koji jednostavno nije moguće prihvatiti. Ipak, danas ćemo sesti i još jednom se između sebe dogovoriti, kako i šta dalje", istakao je Ivković.

On je naveo da su od ponoći nezadovoljni paori već postavili traktorske blokade na putevima u Vojvodini. Blokade su tokom noći, prema rečima Ivkovića, ponovo postavljene kod Pančeva, Zrenjanina, u Neštinu prema granici između Srbije i Hrvatske, kod Kelebije prema mađarskoj granici, a traktori su zasad postavljeni pored puteva u Titelu i Žablju.

 

Takođe, ranije danas je blokiran put u Kuzminu, pa se od od Sremske Rače ne može izaći na auto- put, rečeno je u AMS-u.


"Poljoprivrednici su blokirali put u Kuzminu, a saobraćajna policija usmerava putnike na obilaznicu, dužine 20 kilometara, prema Sremskoj Mitrovici, tako da nismo zapazili da se putnici koji su se iz BiH uputili u Srbiju vraćaju", rekla je dežurni operativni u Graničnoj policiji BiH.

 

Nezadovoljni paori su u četvrtak uveče, posle sedmočasovnih pregovora, postigli dogovor sa ministrom Petrovićem prema kome bi ratarska proizvodnja bila subvencionisana sa 12.000 dinara po jednom hektaru, s tim što bi paori morali doneti dokaz da su obradili zemlju i posejali neku kulturu, kako ne bi bilo manipulacija da neko dobije pare, a da ništa na zemlji ne uradi.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović sinoć je, međutim, nezadovoljnim poljoprivrednicima rekao da njihov zahtev prevazilazi novac kojim Ministarstvo ima u budžetu za ovu godinu.

Protest poljoprivrednika izazvan je novom uredbom Vlade Srbije kojom je poljoprivredna proizvodnja subvencionisana prema ostvarenom prinosu, a ne prema zasijanom hektaru.

 

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji su tokom prethodna dva dana blokirali puteve po Vojvodini i Šumadiji, juče su obustavili blokade, ali ih zbog izostanka dogovora ponovo najavljuju za subotu ujutru.

Miloš Milovanović Miroslav Ivković Vojvodina Blokada puteva Ministarstvo poljoprivrede Protest poljoprivrednika Poljoprivrednici Srbija
Povezane vesti:
Komentara: 16
suhoj37
suhoj37
Subota, 28. 04. 2012. 08:33h

Preporuka: +12 / -5

+ -
!

Па када сте већ решили да истрајете идите за Београд и блокирајте скупштину и град а незајебавајте сиротињу која се бори за голи живот.

fantastiko
fantastiko
Subota, 28. 04. 2012. 10:06h

Preporuka: +4 / -4

+ -
!

@suhoj37 : Cilj i jeste bioda se ide za bg. al nedaju ni da pridju bg. Gde ih je policija zaustavila tu je i blokada ! A ima na YT snimak , kako pokusavaju da uklone policisku blokadu a zandari odmah za pendreke pa na njih, obicna saobracajna policija ih je tada tri-cetiri puta odbranila od zandara !!!

neko_odavde
neko_odavde
Subota, 28. 04. 2012. 10:59h

Preporuka: +11 / -8

+ -
!

Veliki novac stoji u pozadini traktorskog štrajka, a ne bunt sirotinje.

annchi
annchi
Subota, 28. 04. 2012. 11:28h

Preporuka: +14 / -6

+ -
!

@neko_odavde : Pun mi je q*** da o poljoprivredi kenjaju oni koji su paraziti kao ti. Znas li ti kolika su ulaganja u poljopirvrednu proizvodnju, koliko nafte potrosi jedno gazdinstvo ti toliko neces za 10 godina voznje?! Znas li koliko kosta jedan dzak vestackog djubriva, ili deklarisanog semena? Ne znas, naravno, jer tebi je bitno da ministar kaze da hleb ne moze biti skuplji od 40dinara... a mi koji smo psenicu ostavili na cuvanje sada zbog tog istog ministra ne mozemo da je prodamo za cenu vecu od 20din, jer je doneo uredbu da cim cena psenice predje 20din prvo se proda 5000tona iz robnih rezervi... Briga tebe sto je jedno prskanje moje sljive fungicidima 300Eura,bitno da je kupis za 15din

neko_odavde
neko_odavde
Nedelja, 29. 04. 2012. 06:05h

Preporuka: +4 / -1

+ -
!

@annchi : Ako kažeš da svoju šljivu prskaš sa fungicidima vrednim 300 Evra, meni ta šljiva ni ne treba, ubraću svoju, neprskanu, nesubvencionisanu.

annchi
annchi
Subota, 28. 04. 2012. 11:32h

Preporuka: +10 / -5

+ -
!

@neko_odavde : Elem, jadno je da drzava daje fiatu ili nekkoj drugoj stranoj firmi 10000Eura po radnom mestu, a da ne moze (CITAJ NECE!) da pomogne najneophodniju granu privrede od koje joj zavisi najveci deo priliva sredstava u budzet.


Marko Gak
Subota, 28. 04. 2012. 13:29h

Preporuka: +4 / -1

+ -
!

za reklame na tv u i bilborde i glupe flajere i na ostala bacanja novca , za to imaju para a za seljake i gradjane za to nemaju

predrag1986
predrag1986
Subota, 28. 04. 2012. 14:23h

Preporuka: +1 / -3

+ -
!

Tri meseca rade a ostalih 9 strajkuju da dobiju pare, pa prodajte njive i nemojte ih vise raditi ako vam neodgovaraju uslovi subvencionisanja, sad nemozete da lazirate racune za seme i gorivo, a njive vam u korovu
ja zivim u seoskoj okolini i sve ovo pricam jer znam zbog cega oni blokiraju put. LOPOVI

annchi
annchi
Subota, 28. 04. 2012. 14:45h

Preporuka: +2 / -3

+ -
!

@predrag1986 : Daleko si ti od seoske okoline, kad kazes da se tri meseca radi! Reci mi ko bi ti normalan lazirao racune za seme i gorivo i time sebi kao firmi povecao iznos PDV-a...ah da, vi paraziti ne mislite, jednostavno uvukli ste se u neku stranku, i verujete u njihove price.

predrag1986
predrag1986
Subota, 28. 04. 2012. 16:33h

Preporuka: +2 / -0

+ -
!

Drugari meni ispred kuce stoji njihova blokada tako da o tome nemorate nista da mi pricate pola njih nezna zasto je doslo na tu blokadu, laziraju racune da su kao kupili seme i ostale price, a ti sto ih podrzavas dodji da bojkotujes sa njima ili i ti radis kod privatnika pa kod njega strajkuses????? Dobijaju subvencije a neobradjuju zemlju u 70% slucajeva!!!!!!!

predrag1986
predrag1986
Subota, 28. 04. 2012. 16:35h

Preporuka: +2 / -1

+ -
!

A u stranci nisam i parazit nisam, preduzetnik sam i radim od jutra do sutra, placam porez da bi ga oni dobili i slicni njima sto zive na grbaci drugih ljudi.

prorok
prorok
Subota, 28. 04. 2012. 07:59h

Preporuka: +23 / -10

+ -
!

NAROD TRAZI SAMO SVOJE,POSTENO RADI I HRANI SRBIJU,A OVA BANDA NA VLASTI BI DA IH JOS PLJACKA!!!PODRZIMO BRACU PAORE!!!