Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 18.02.2013.
00:40
Beta A

Vučić: Fabrika čipova - spasonosno rešenje za Srbiju

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u Abu Dabiju da bi posle potpisivanja više ugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), ulaganje u veliku fabriku čipova bila najveća investicija u Srbiji u poslednje tri decenije.

Strateško partnerstvo UAE i Srbije: Šeik Muhamed bin Zajed i Aleksandar Vučić
 

"To bi bila najveća investicija u Srbiji od 1980 godine u Srbiji. Možda bi bila spasonosno rešenje za našu zemlju. Ukoliko uspemo do leta da završimo pregovore, i da uđemo u neku vrstu predugovaranja, zatim ugovaranja, čini mi se da bi spas Srbije bio vidljiv", kazao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

Šeici hoće da kupe i poljoprivredne kombinate u Srbiji

On je kazao da je sa šeikom razgovarao i o saradnji u oblasti poljoprivrede i kupovini poljoprivrednih kombinata u Srbiji. "Zainteresovani su da ulažu pre svega u navodnjavanje zemljišta, da povećaju produkciju i prinose za tri, četiri možda i pet puta. Mi smo spremni da prihvatimo i njihovu tehnologiju, i njihovo znanje i njihove ljude i investicije", kazao je Vučić i istakao da modernizaciju Srbije više niko ne može da spreči.

On je rekao da će biti objavljeni svi sporazumi koji su juče potpisani sa UAE i da će ti prvi ugovori mnogo značiti za Srbiju i njene fabrike jer UAE želi da ulaže u Srbiji i razvija zajedničke tehnologije.

Vučić je kazao da je posebna čast što su ugovori potpisani sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom koji, kako je naveo, veoma retko potpisuje međudržavne sporazume. Povodom saradnje u oblasti vojne industrije, Vučić je kazao da će Srbija tek praviti savremenije, visokosofisticirane rakete, na najvišem tehnološkom nivou, uz nova ulaganja u Krušik, Teleoptik i Utvu.

Vučić je naveo da ponovo namerava da razgovara i o raketnim bacačima jer UAE pokazuje veliko interesovanje. "Očekujem da to bude još jedan od proizvoda koji će naći svoje mesto i na tržištu Emirata", rekao je Vučić.

Vučić i šeik Abdulah bin Zajed, ministar spoljnih poslova UAE i brat prestolonaslednika Muhameda bin Zajeda, potpisali su juče u Abu Dabiju Sporazum o međudržavnoj saradnji, Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva.

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče u Abu Dabiju, na kraju dvodnevne posete, otvaranju najvećeg sajma naoružanja i opreme na Bliskom istoku - IDEX, koji se održava pod patronatom predsednika šeika kalife bin Zajeda al Nahjana. Na sajmu je svoj stand imao i "Jugoimport" SDPR iz Srbije koji je posetio šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.02.2013. 08:32
Bravo Vucicu, samo napred, hvala bogu da neko normalan vodi ovu zemlju...
Ponedeljak 18.02.2013. 07:52
Samo naprijed
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online