Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.03.2013.
12:56
Beta A

Nije realno da struja poskupi 1. aprila

Nije realno da se u roku završe procedure potrebne da bi struja u Srbiji poskupela 1. aprila, kazali su danas u Elektroprivredi Srbije (EPS).

U EPS-u kažu da nisu ispunjene sve procedure kako bi struja poskupela
 

Direktor za distribuciju električne energije u EPS-u Dejan Vasić kazao je na konferenciji za novinare da se ulažu maksimalni napori da se u što kraćem roku završe sve procedure, ali da nije realno da to bude do polovine marta kako bi cena struje bila povećana od aprila.

"Ne bih da licitiram s vremenom kada će sve biti završno, jer ne zavisi sve od EPS-a", kazao je Vasić.

Pomoćnik ministra za energetiku Dejan Trifunović kazao je da bi Vlada Srbije na sledećoj sednici trebalo da da saglasnost za osnivanje preduzeća EPS snabdevanje, što je jedan od preduslova za poskupljenje struje.

Nakon toga, preduzeće EPS snabdevanje bi trebalo da se registruje u Agenciji za privredne registre, a zatim da mu Vlada Srbije poveri poslove javnog snabdevanja strujom. Posle tih procedura, EPS snabdevanje može da podnese zahtev za povećanje cene struje za domaćinstava i preduzeća koji se snabdevaju po regulisanim cenama.

Agenciji za energetiku (AERS) potrebno je određeno vreme da razmotri predlog, oceni opravdanost i da saglasnost na poskupljenje struje, koje stupa na snagu najmanje 15 dana nakon davanja saglasnosti jer je potrebno da se obaveste potrošači.

Struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto, tako da cena kilovat časa, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), iznosi oko šest evrocenti. Pre toga, struja je poskupela u martu 2010. godina u proseku za 10 odsto.

POVEZANE VESTI

Petak 08.03.2013. 13:19
Niko se ne buni oko poskupljenja! Znaci da svi zive dobro! Ili je izreka "samo da rata nebude bilo"! U poslednjih godinu i 6 meseci struja je poskupela 40%, a tek hrana,grejanje,voda,...... Dokle ćemo da sedimo u fotelji i pricati kako nam je lose, ne moze da se zivi, ne mogu da nadjem posao, itd. VREME JE ZA REVOLUCIJU! MOTKE U RUKE PA PRED SKUPSTINU! Trebace nam jedan zatvor, kapaciteta od 100 000 dusa i to na Kosovu da ih smestimo, pa neka se duze sa njima posto ne mogu jedni bez drugih!!!!!
Petak 08.03.2013. 13:06
да ли су плате скочиле 25% у задње 2,5 године? бапш ме занима да ли ће власт да пошаље полицију на масе ако се дигне опште народни бунт?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online