Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.04.2013.
14:37
Beta A

Đilas: Vlada Srbije dozvolila uzurpiranje zemljišta PKB

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je u toku uzurpacija zemlje Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) u Čenti i pored obećanja nadležnih da to toga neće doći.

Gradonačelnik Beograd Dragan Đilas
 

"Posle otimanja zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra, vredne 14 miliona evra, od Veselina Sjekloće, savetnika ministra Velimira Ilića, nastavlja se nasilna uzurpacija imovine Beograda i pored obećanja nadležnih da to toga neće doći", navodi se u Đilasovoj pisanoj izjavi.

On je naveo da je Grad Zrenjanin sproveo nezakonitu licitaciju uz saglasnost bivšeg ministra poljoprivrede i dodelio ga trećim licima na korišćenje i pored sporazuma iz 2009. kojim je Vlada Srbije PKB-u dala pravo besplatnog korišćenja parcela koje to preduzeće obrađuje 40 godina.

Đilas je zatražio od ministra poljoprivrede Srbije Gorana Kneževića da povuče nezakonito datu saglasnost Ministarstva ili da otvoreno kaže čiji je interes da se gasi jedno uspešno beogradsko preduzeće kao što je PKB, a da stotine porodica ostane bez posla.

Radnici PKB-a su po četvrti put mehanizacijom sprečili zakupce da uđu na licitirano državno zemljište u Zrenjaninu koje je ta firma koristila poslednjih decenija.

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je 5. aprila rešenje kojim je odbijena tužba PKB-a protiv Grada Zrenjanina i Republike Srbije zbog navodnog ometanja državine na 1.500 hektara zemljišta u Čenti.

Sudija Privrednog suda Milan Pajtašev tada je rekao da je na to rešenje moguće uložiti žalbu, ali da žalba ne zadržava izvršenje.

Postupak u Privrednom sudu vođen je po tužbi koju je PKB korporacija podnela protiv Grada Zrenjanina za ometanje državine, a zbog čega je kasnije nastao problem između te kompanije i poljoprivrednika zbog, navodno, spornog izdavanja u zakup državnog zemljišta.

PKB je podneo tužbu jer tvrdi da im Grad Zrenjanin izdavanjem u zakup 1.500 hektara zemljišta u katastarskoj opštini Čenta onemogućava nesmetano korišćenje poljoprivrednog zemljišta koje je ta korporacija koristila unazad nekoliko decenija.

Poljoprivrednici koji su zakupili zemljište od jesenas pokušavaju da uđu u posed, ali ih u tome sprečavaju radnici PKB.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 20:09
Bogami lepo vlada pokazuje brigu o zaposlenim radnicima i njihovim porodicama. Sramota šta su sve u stanju samo da bi posle mogli što više da prozivaju Đilasa :( .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online