Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 21.05.2013.
17:21
B92 A

Hrvatska: Zar Srbija da nam bude primer

Predsednik Hrvatskog udruženja zanatlija i preduzetnika (HOP) Zoran Žic pita se zašto hrvatski lokalni političari ne rade kao oni u Srbiji, piše "Večernji list".

"Fijat 500 L" ukrcava se na brod za Ameriku
 

"Jesmo li došli do toga da Srbija treba da nam bude primer u ekonomiji", pita se Zoran Žic, predsednik udruženja Hrvatske zanatlije i preduzetnici (HOP) u saopštenju u kojem poredi investicionu klimu Srbije i Hrvatske.

Žic podseća kako je ovih dana iz Srbije prema Sjedinjenim Državama krenulo 3.000 automobila "fijat 500L", kako je BDP naše zemlje u prvom kvartalu porastao za 1,9 odsto, čime je Srbija i formalno izašla iz recesije.

"Naši čelnici stalno nešto pokušavaju i obećavaju, no godinama nema rezultata, radnje i preduzeća se zatvaraju, raste nelikvidnost, standard građana pada, nezaposlenost raste i uvek slušamo jedne te iste priče kako je za lokalnu ekonomiju kriva Vlada", smatra Žic.

On navodi primer male vojvođanske opštine Inđija koja je privukla pola milijardi evra investicija i za koju direktor kompanije IGB Automotiv tvrdi da je u samom evropskom vrhu po privlačenju stranih investitora.

"Čelnici Inđije kako bi svoju opšinu (pazite, reč je o opštini!) učinili pogodnom za ulaganje, prvo su pojednostavili administrativne procedure koje sada traju tek jedan dan, stoga je zanimljivo da u njihovim industrijskim zonama koje se prostiru na hiljadu hektara, investitori zapravo mogu gotovo odmah da počnu s realizacijom projekata", navodi Žic, pitajući se "Gde su naši župani, gradonačelnici i načelnici? Čime se oni bave?"

Utorak 21.05.2013. 17:25
E pa mi imamo Dinkića!
Utorak 21.05.2013. 17:33
Ja i ovde cujem od Hrvata da kod njih "ne valja nista"...kazu samo prazne price...pa eto ne nasladjujuci se time samo da kazem da nije kod nas bas sve najgore i da ima" lezi lebe da te jedem "i kod njih...a posto su sad "napaljeni" ulaskom u EU treba da znaju da ce se to ipak promeniti...nece biti tako lako zaraditi novac a ne raditi puno...ne daje Evropa bolje plate zato sto je imucna vec sto se mnogo mnogo radi...primera radi sedela sam u jednom kafeu (imala slobodan dan) prepodne...za to vreme su radnici na krovu susedne zgrade napravili od drveta konstrukciju od tri sprata za neku izlozbu... da se prekrstis koji je to ritam...a pomislim al bi se kod nas i hrvata to razvuklo na mesec dana
Utorak 21.05.2013. 20:50
Тек ћете да кукате кад уђете у ЕУ. Србија се као и увек за све сама изборила, ми побеђујемо на дуге стазе, па шта мислиш како то да смо још ту после толиких сила које су хтеле да нас униште.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online