Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 08.07.2013.
13:24
Beta A

Vučić: Voleo bih da je MMF manje strog

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Međunarodni monetarni fond (MMF) potreban Srbiji, ali da bi on voleo da je Fond bio za nijansu manje strog.

On je na skupu "Srbija se okreće ekonomiji" u Beogradu objasnio da ta želje nije zato šo Vlada Sbije nije spremna na teške poteze i teške stvari, nego zato što je "ođednom došlo sve na naplatu, od Kosova i korupcije do javnog duga koji više ne može da se održava".

"Sve nam je iz prethodnih 25 godina došlo na naplatu i, nažalost, neko mora da se suoči sa tim", istakao je potpredsednik srpske vlade.

Sve od pre 25 godina nam je došlo na naplatu: Aleksandar Vučić

Vučić je govoreći o zahtevima MMF-a kazao da on i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić imaju iste političke ciljeve i da će u okviru razgovara u rekonsktrukciji vlade videti šta može da se uradi, a šta ne.

Dinkić je izjavio je da nije realno da Srbija sada sklopi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), jer Vlada ne može da prihvati zahtev za smanjenje penzija i plata u javnom sektoru. On je rekao da Srbija ne moze da prihvati stav MMF-a da bi za dodatno smanjenje budžetskog deficita trebalo za 10 odsto smanjiti iznos plata u javnom sektoru iznad 40.000 dinara i penzija iznad 25.000 dinara.

Srbija, kako je istakao Dinkić, nije spremna da to prihvati, jer to ne bi dovelo da potrebnog smanjenja manjka u budžetu, a smanjilo bi domaću tražnju i usporilo privredni rast.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik kazao je danas da je rebalans budžeta Srbije za 2013. godinu korak u dobrom pravcu, jer ograničava rashode, ali je istakao da je to nedovoljno da se izbegne rizik strukturnog fiskalnog deficita.

"Potrebne su dodatne mere za smanjenje deficta, ali ne samo za budžet u 2013. godini, već i na srednji rok", kazao je Lisovolik na skupu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.07.2013. 13:59
ммф УОПШТЕ није потребан Србији... он је потребан - вашој бирократији... Србији је ПОТРЕБНА производња... Не знам само зашто се не појави бар једна јавна личност - неки новинар, економски стручњак или неко такав, да пита ове ДЕБИЛЕ да наведу БАР ЈЕДНУ земљу транзиције која се "опоравила" уз помоћ ммф-а ??? АЛ' САМО ЈЕДНУ ДРЖАВУ ?? на целој кугли Земаљској ???
Ponedeljak 08.07.2013. 17:41
Ajde ti bre džulovu koji bi da sečeš hrast
Ponedeljak 08.07.2013. 14:26
Вучићу отараси се Динкића који је плаћеник ММФ-а.Док Он држи финансије овој држави неће бити боље. Аргентина је дуго била таоц ММФ-а,све док нису успели да уклоне њихове људе они су били јужноамерички "болесник".Данас је то држава која је у сталном економском успону.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online