Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 17.07.2013.
21:09
RTS A

Amerikanci "odlepili" za našim Fijatom

Prvi novinarski testovi o "Fijatu 500 L" u Americi pokazuju da je priča o "jugu" zaboravljena. Utisci sa testiranja u kojem je učestvovao novinar lista Ju-es-je tudej više su nego povoljni i zaključak je da je iz iste fabrike došao potpuno novi, savremen i kvalitetan proizvod.

Fijat 500 L prošao sve testove kupaca u Americi
 


Slični su i komentari stručnih časopisa koji ističu malu potrošnju, dobar menjač i dobro ubrzanje na auto-putu. Posle prve probne serije koja je u junu stigla u Ameriku, očekuje se da će do kraja godine više od 30 hiljada automobila iz Kragujevca biti isporučeno američkim kupcima.
 

Spot o osvajanju Amerike simpatičnim, italijanskim automobilčićima i promeni života u svakodnevici američke tek stasale građanske klase, koja strah od britanskih trupa sa početka spota, potiskuje slikom razdraganih Italijana, pokazuje na koje karte igraju Italijani sa modelima "Fijata" preko okeana.
 

Reklama je usmerena na buđenje jakih emocija od stvaranja američke države, do promena u svim oblastima života od mode do kafea. "Fijat" se odlučio da pored toga što je vlasnik Krajselra ipak stvori svoju prodajnu i servisnu mrežu i da tržištu u usponu ponudi nekoliko tipova automobila. Naravno najviše raduje činjenica da sve verzije u Ameriku dolaze iz Kragujevca.

 

"Za model 500L imamo dovoljno narudžbina, možda i više od kapaciteta fabrike. Naš tajni adut je 500L produženi, koji omogućava da se njime veoma udobno vozi 7 osoba. Veliki prtljažni prostor dobar izbor menjača i motora takođe nam daje prednost," kaže Mauro Pieralini, iz ogranka "Fijat Amerika".
 

Jedan od glavnih promotera "Fijata" u Americi je i kolekcionar i poznati televizijski voditelj Džej Leno koji je među prvima dobio "Fijat 500L" kao eksponat za svoju garažu, čiju vrednost stručnjaci procenjuju na skoro milijardu dolara.
 

"Na ovom automobilu sve je u redu, sedišta su udobna, unutrašnjost automobila je veoma živopisna i puna dizajnerskih preokreta. Vidi se da nisu sve pare potrošili na dizajn, dobar je i motor naročito ovaj od 160 konjskih snaga koji imam i u u "Abartu 500" i u njimu se dobro ,zabavljam" kaže Džej Leno.
 

Cena osnovnog dobro opremljenog modela "Pop" je 19.100 dolara, a najluksuzniji "Fijat 500L" produženi sa kožnim sedištima košta 27.800 dolara.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.07.2013. 22:25
FIAT a ne FIJAT ko nezna neka procita sta pise na autu
Četvrtak 18.07.2013. 06:08
NE postoji "srpski fiat" !!!!!!! Postoje samo srbi koji za italijansku firmu u srbiji sastavljaju delove!! A srpski menedzeri firme zastava NISU bili sposobni da proizvedu kvalitetan i lep Auto. SRAMOTA
Petak 19.07.2013. 00:08
znaju zabari da naprave pare, preko nasih ledja....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online