Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 21.08.2013.
20:11
rts.rs A

''Moguće je izvesti Srbiju na pravi put''

Budući ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da bez političke podrške neće moći da sprovede reformu javnih finansija u Srbiji, ali je istakao da je uveren da ga i premijer i prvi potpredsednik vlade podržavaju u tom poslu.

"Došao sam na lični poziv (prvog potpredsednika vlade) Aleksandra Vučića, ali sam proteklih dana razgovarao i sa premijerom (Ivicom Dačićem) i još nekim članovima vlade. Smatram da postoji politička volja za zaokret u finansijama i ta podrška će biti
neophodna", rekao je on Radio televiziji Srbije.

Potrebna politička volja: Lazar Krstić

Krstić je rekao da mu je pre prihvatanja posla bilo važno da sagleda da li je uopšte moguće izvesti stvari na pravi put u srpskim finansijsma i da je posle analize

Pročitajte i:

 

zaključio da je to izvodljivo.

Druga stvar koja mu je bila važna je, kako je naveo, politička volja za sprovođenje reformi i on smatra da takvo raspoloženje u Vladi Srbije postoji.

Kao svoj prvi test kada postane ministar finansija Srbije najavio je izradu budžeta Srbije za 2014. godinu, ali i sprovođenje akcionog plana vlade u finansijama.

"Radićemo na povećanju budžetskih prihoda, zahvatanjem većeg dela poreskih obveznika, i ograničićemo troškove i subvencije (javnim preduzećima). Moraćemo da krenemo u promene u penzionom sistemu, ali i zdravstvu i prosveti", rekao je Krstić.

Budući ministar je ponovio da će svi morati da plaćaju porez i da tu neće biti izuzetaka.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.08.2013. 20:25
ХАХАХАХХАХАА "Smatram da postoji politička volja za zaokret u finansijama i ta podrška će biti neophodna " а тај "заокрет" ће да се огледа у даљем задуживању код "великих добротвора" типа ммф и свет. банка и смањивању пензија??? Е мој "вундеркингу"... је*ао те воз који те нама дон'о ...
Sreda 21.08.2013. 20:35
srbija izdrzava stotine hiljada nacionalnih kadrova bivsih jugo drzava, penzionera ostavljenih na trosak srbije ne zna se zasto. to kosta koliko stotina miliona evra? jugoslovenska srbija je rezirala propast srbije,pljacku, i da li ce lazar doci da to postavi na svoije mesto ili ce da ide dalja legalizacija jugoslovensko-titoistickog-jugoslovenskog nasilja i pljacke. srbi iz srbije se u nsvakom slucaju moraju organizovati da se zastiti interes srbije i srba iz srbije, sve ostalo je jugoslovenska prevara. da li vucic ne zna za namestene tendere, donacije koje daju preduzeca cak i ona koja su u gubitku, sluzbena putovanja u inostranstvo da im ... vidi put,automobili,reprezentacije, it tehnolo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online