Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.05.2010.
06:01
V. Jovanović A

Uspešna 2009. godina

Posebna pažnja 2009. godine, na 76. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, bila je posvećena povezivanju naučnih i privrednih institucija s privrednicima ratarima i stočarima, kao i stručnjaka iz zemlje i inostranstva koji imaju jasnu viziju da se u teškim ekonomskim vremenima unapređenje ekonomije i agrara zasniva na znanju i strateški dugoročnom cilju za razvoj privrede.

 


Kvalitet Međunarodnog poljoprivrednog sajma potvrdilo je i interesovanje izlagača iz inostranstva, koji su činili trećinu ukupnog broja učesnika, a od velikog značaja bilo je i ostvarivanje saradnje domaćih privrednika s predstavnicima privrede evropskih i drugih regiona - učesnicima sajma.

Na 76. međunarodnom poljoprivrednom sajmu učestvovale firme iz: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Francuske, Grčke, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Slovenije, Poljske, Republike Srpske, Rumunije, Turske, Šri Lanke, Španije...

Pomoć Srbije i Vojvodine

S obzirom na ekonomsku krizu koja se protegla i na 2010. godinu, a mnogi proizvođači je osećaju na "sopstvenoj koži", svaka pomoć u organizaciji Sajma bila je dobro došla. U tom smislu od velikog značaja bilo je i učešće Republike i Pokrajine.

Prisustvo nadležnih institucija, ministarstava i sekretarijata na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, imalo je za cilj da se u neposrednom susretu poljoprivrednici i posetioci upoznaju s aktuelnim programima, dobiju precizne informacije o oblicima finansiranja, sufinansiranja ili pogodnostima koje pružaju fondovi, ali i da se prikupe informacije neophodne za rešavanje problema prisutnih u agraru.

Značajno učešće n a 76. međunarodnom poljoprivrednom sajmu imali su i Privredna komora Vojvodine, Regionalna privredna komora Valjeva i komore drugih regiona.

Poljoprivredni sajam u znaku noviteta

Međunarodni poljoprivredni sajam protekao je u znaku noviteta u oblasti poljoprivredne mehanizacije najpoznatijih svetskih brendova. Poljoprivredne mašine, oprema i delovi činili su 30 odsto izloženih eksponata. Na Sajmu su bili izloženi traktori, kombajni, nova generacija traktora sa gumenom gusenicom, mini utovarivači, mašine za šišanje zelene mase u vinogradu i mašine za rednu i međurednu obradu loze u vinogradu, priključne mašine, rezervne delove i opremu.

Prošlogodišnji sajam obeležile su i Izložba stoke, najveća te vrste u regionu, zatim Otvoreno međunarodno prvenstvo Novog Sada u preponskom takmičenju - jubilarni 50. majski konjički turnir, smotra kočija i takmičenje u vožnji zaprega, kao i "Novosadska konjička liga" - tradicionalno takmičenje preponskom jahanju.

U Kongresnom centru "Master" bilo je održano mnoštvo naučnih i stručnih skupova, prezentacija i promocija. Za posetioce s kupljenim ulaznicama bila je organizovana najveća poklon-igra Novosadskog sajma, uz pripremljenih 76 poklona: dva traktora, odmori u banjama i planinama, nameštaj, prehrambeni proizvodi...

1. Počinje 77. međunarodni poljoprivredni sajam
2. Međunarodni poljoprivredni sajam u brojkama
3. Mađarska, zemlja-partner 77. međunarodnog poljoprivrednog sajma
4. Tradicija ocene kvaliteta - dobitnici vrhunskih priznanja za 2010.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online