Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 25.06.2016.
15:56
Vestionline A

Da li će Britanija šutnuti evropske radnike?

Bregzit je jasna poruka i Evropljanima, koji žive i rade u Britaniji, da možda neće moći da zadrže posao i ostanu.

Reuters
Nova pravila za radnike Britanije

Pravila EU garantuju bezvizno kretanje ljudi i radnika u 28-članom bloku. Sada kada Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz EU, to slobodno kretanje bi moglo da se dovede u pitanje.

Radnici bi već trebalo da se brinu da li će moći da zadrže posao i da svojim EU pasošem ostanu u zemlji.

Pravnici kažu da se stvarni neće promeniti odmah. Ali na duži rok, situacija će biti neizvesna kako za radnike iz EU, tako i za njihove poslodavce. 

Ipak, sa svih strana stiže upozorenje da će definisanje uslova ko i kako može da ostane biti težak zadatak i pravno i administrativno. 

Stručnjaci za imigracije već savetuju radnike da ukoliko žele da ostanu u Britaniji, podnesu odmah zahtev za stalni boravak. 

Međutim, s ozbirom na to ta taj zahtev ima preko 80 strana, to je ogromna papirologija za kompanije koje žele da zadrže svoje radnike.

POVEZANE VESTI

Subota 25.06.2016. 16:15
Bice tu svega i svacega ali ce haos opstati - a na primanja i vracanja migranata da se i ne osvrcemo danas.
Subota 25.06.2016. 17:03
Dupolizac (sad_europa), onoliko koliko imaju veze amebe i sisari, toliko ti imas veze sa pamecu! Ne vidim u ovoj vesti NIGDE da se pominje Rusija. Niti "Bacuske" boli kriv qrac za EU! Ovde se radi o oko 2 miliona (pre svega Polajaka) onih koji su nagrnuli u obecani raj - Veliku Britaniju. I Englezima je pukao film, jer ne zele da njihovu socijalnu zastitu i zdravstvenu zastitu koristi neko ko nije ni dana radio u toj zemlji (a to je, do danas, bilo sasvim moguce i Poljaci, pre svih i najvise su to koristili). Inace, mislim da ce, kao sto je i uvek bivalo, oni koji su se vec ukrcali na Titanik, biti legalizovani i ostati. Samo, novi nece lako dolaziti. A tebi bih "sad_evropa" preporucio da posetis psihijatra. Nekim (pametnijim) ludacima se prividjaju pacovi i misevi, a tebi, ni manje, ni vise, nego Rusi! To se, vec zove Delirium tremens. Karakteristican za teske alkoholicare, ali nije redak ni kod ostalih..
Subota 25.06.2016. 16:15
E rusofili crcicete od muke !!! .... Bice jos ovakvog ili takvog "damage"-a ili mozda i nekog "disaster"-a medzu EU i Velike Britanije ... ali to ce ostati na nivou nesporazuma !? Ali NIKAD , razumete rusofili , NIKAD ono o cemu sanjate - "RUSKI san" !!! Pa nije EU i Velika Britanija Rusija da NISTA drugo ne znaju nego da RATUJU ... mozda ce biti nemira , ali ujedinjeni protiv Bacuska !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online