Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.05.2017.
16:04
Vestionline A

Podrška PKS članicama Privredne komore Republike Srpske

Kompanije iz Republike Srpske mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije - da učestvuju u našim aktivnostima i koriste naše servise, kapacitete predstavništava u inostranstvu i druge resurse, rekao je u Banjaluci Marko Čadež, predsednik PKS.

PKS
Značajna ekonomska saradnja Privredne komore Srbije i Republike Srpske

Čadež je sa rukovodstvom Privredne komore Republike Srpske dogovorio učešće njenih članica na poslovnim forumima, sajmovima, B2B susretima, danima dobavljača koje organizuje Privredna komora Srbije, kao i uključivanje u regionalne inicijative.

Već krajem maja, kako je najavio u Beogradu će biti održan Dan dobavljača čiji je cilj povezivanje preduzeća sa Zapadnog Balkana sa oko 50 kompanija iz Nemačke, koje su zainteresovane da nađu partnere u ovom regionu.

Predsednik PKS ukazao je na značaj jačanja ekonomske saradnje, regionalnih inicijativa i stvaranja jedinstvenog tržišta regiona za povećanje konkurentnosti privreda i kompanija pojedinačno. 

Jačanje komorske saradnje, međusobno povezivanje naših kompanija i realizacija zajedničkih projekata doprineće i unapređenju ekonomskih veza Srbije i Republike Srpske i uspešnijem sprovođenju već potpisanih sporazuma, rekao je Čadež.

Mogućnosti za zajedničke aktivnosti postoje u mnogim oblastima, a jedan od projekata o kojima se razgovaralo je saradnja "Skijališta Srbije"i "Olimpijskog centra Jahorina". Za uključivanje u ovaj turistički, investicioni projekat zainteresovan je i privatni sektor. 

Čadež je najavio podršku PKS Privrednoj komori Republike Srpske u procesu digitalizacije komorskih usluga, podsećajući da taj proces PKS uspešno sprovodi uz podršku nemačkih partnera. 

PKS
Marko Čadež se sasato i sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske

Zahvaljujući na podršci Privredne komore Srbije, Borko Ðurić, predsednik Privredne komore Republike Srpske ukazao je na važnost jačanja međukomorske saradnje i ukupnih privrednih veza, prekograničnih aktivnosti i realizacije zajedničkih projekta. Naglasio je da je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner Republike Srpske prvi u uvozu, drugi u izvozu, odmah posle Italije. 

O mogućnostima za intenziviranje privredne saradnje Republike Srpske i Srbije predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarao je i sa Miloradom Dodikom predsednikom Republike Srpske. Dodik je podržao saradnju privrednih komora Republike Srpske i Srbije i istakao važnost zajedničkih projekata i razmene informacija. Sastanku su prisustvovali Borko Ðurić i Dragica Ristić, predsednik i direktor Privredne komore Republike Srpske.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online