Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 20.11.2010.
18:06
Tanjug A

Jovanović: LDP protiv rebalansa budžeta

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su poruke koje Vlada šalje rebalansom budžeta za ovu godinu "poražavajuće za svakog u zemlji" i najavio da ta stranka neće glasati za predlog zakona u rebalansu budžeta u Skupštini Srbije.

Da je Vlada poslušala LDP, sve bi bilo bolje: Čedomir Jovanović
 

"Živimo na kredit pod zelenaškom kamatom, a naša država se ubrzano zadužuje da bi Vlada pokrila minuse koji se gomilaju godinama i koji će se, zato što političkih i ekonomskih reformi nema, ponoviti i biti uvećani i sledeće godine", upozorio je Jovanović u izjavi za javnost.

Pa nećemo, valjda, ministrima verovati?

LDP "ne može da veruje na reč nijednom ministru, pogotovo ne ministru ekonomije, koji obećava da će u narednoj godini prihod od investicija biti četiri milijarde dolara", rekao je Jovanović i podsetio da je u ovoj godini priliv investicija iznosio svega 500 miliona dolara i na nivou je investicija u Crnu Goru od koje je Srbija čak 15 puta veća država.

Jovanović je ukazao da u predlogu rebalansa nije pomenuto nijedno suštinsko pitanje, ni reforma koja bi nam pomogla da više radimo, bolje zarađujemo i servisiramo potrebe budžeta u narednim godinama. On je najavio da će LDP glasati protiv predloga rebalansa zato što Vlada odbija da odgovori na četiri predloga ekonomskih, političkih i socijalnih reformi koje je u međuvremenu ponudila ta stranka.

Država danas nema dva ili tri miliona evra da plati školarine studentima, koji su učili i osvojili 48 bodova, ali se istovremeno zadužuje za 51 milion evra koje baca na finansiranje JAT Ervejza koji je nesposoban da opstane, kazao je on.

Jovanović je rekao i da je 2008. godine prihvaćen predlog LDP-a, NIS ne bi bio prodat za 400 miliona evra, nego bi bio postignut ravnopravniji dogovor sa Rusijom, "recimo onakav kakav je ovih dana postigla Bugarska".

POVEZANE VESTI

Subota 20.11.2010. 18:11
jaoooo, ceda igla nece. izadji iz koalicije SPS-JS. mozda ti neko i poveruje.
Subota 20.11.2010. 19:45
Čedici su u poslednje vreme čudne izjave,možda i njegovi drogoši (da nekažem pristalice) čitaju forume i komentare gradjana. Znamo mi Čedo da ste svi vi sje**li državu i znamo da smo u go**ma do guše i to smo sami zaključili bez vas političara i "jakih ekonomista" ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online