Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.12.2010.
16:15
Mondo A

Župnik zlostavljao ljubavnicu

Sveštenika iz Rušćice u opštini Klakar, županija Brodsko-posavska, policiji je - zbog porodičnog nasilja - prijavila žena s kojom 15 godina živi u vanbračnoj zajednici.

Osumnjičeni je pušten ubrzo nakon iskaza policiji i istražnom sudiji


 

"Jutarnji list" danas u priči pod naslovom "Crkvu trese dosad nezabeležen skandal" piše da je reč o Željku Zuanoviću (48), koga je prijavila K. Z. iz jednog mesta pored Osijeka, s kojom ima dvoje dece, od devet i pet godina.

Pripadnici osječko-baranjske policije priveli su Zuanovića, ali kad je kriminalistička obrada počela, naređeno im je da se maknu sa slučaja da bi ga preuzeo Zavod za maloletničku delinkvenciju, koji je nadležan i za porodično nasilje.

To se dogodilo nakon intervencije iz Biskupije đakovačko-srijemske. Zuanović je pušten ubrzo nakon iskaza policiji i istražnom sudiji. Prethodno je Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku utvrdilo da nema elemenata za njegovo zadržavanje.

Osječka policija, tvrde izvori "Jutarnjeg lista", intervenisala je nakon što je prijava protiv sveštenika podnesena u Zadru, gde se K. Z. sklonila u strahu od nasilničkog ponašanja župnika.

Zuanović, koji se zaredio 1991, služio je u više slavonskih župa. Do 2005. vodio je župu u Budimcima i Poganovcima, gde se angažovao u izgradnji tamošnjih crkava.

Pred Božić 1999, tadašnji osječko-baranjski župan Branimir Glavaš je za te crkve uručio donaciju županije od 200.000 kuna.

Poganovci i Budimci do rata su bili pretežno nastanjeni srpskim stanovništvom i tamo nije bilo katoličkih crkava. Danas u tim selima doseljeni vojvođanski Hrvati većinsko su stanovništvo.

Istovremeno s tim dvema crkvama, niknula je ogromna porodična jednospratnica u kojoj je živela njegova K. Z. i u koju je on često dolazio.

Župnik Zuanović predaje i veronauku u osnovnoj školi Vladimir Nazor u Slavonskom Brodu. Autor je više knjiga pesama, basni i aforizama...

Kad su ga novinari dočekali pred njegovim župnim uredom, bio je neugodno iznenađen.

"U takve stvari ne bih ulazio i s vama razgovarao ni o čemu. Imam svoj život, crkvu, osam napisanih knjiga i pametnijeg posla nego se izlagati medijima", kazao je velečasni Zuanović.

Zainteresovalo ga je samo otkud novinarima ta informacija, da li ju je dala "ta gospođa", pa je odlazeći poručio: "Imajte poštovanja prema sveštenicima"!

Ostaje nejasno šta će biti sa K. Z, gde će i kako živeti sa župnikovom decom, ko će ga naterati da joj daje alimentaciju...

Petak 17.12.2010. 16:39
Имао жену и још је злостављао! Па очигледно да је из Римокатоличке цркве... Нећу никог да вређам, али та "црква" је заиста дубоко морално потонула, дубоко...!
Nedelja 19.12.2010. 16:58
vise me brine sudbina nesretne zene i dece nego ovoga i ovakvih zupnika, nije ni cudo sto su ovakvi iz koje i icije literature stecu "znanje"...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online