Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 26.01.2011.
02:47
Srna A

Albanci traže uklanjanje crkve na Rumiji

Predstavnici albanskih nacionalnih partija obećali su podršku integracijama Crne Gore, a od premijera Igora Lukšića, između ostalog, zatražili rešavanje pitanja crkve na Rumiji.

Metalna crkva na kamenitom vrhu Rumije

Lukšić je, u okviru dana konsultacija, razgovarao sa predsednikom FORCE Nazifom Cunguom, liderom Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmetom Bardhijem i predstavnikom albanske koalicije "Perspektiva" Amirom Holajem.

"Spremni smo da, kao najjača albanska partija u Crnoj Gori, damo svoj maksimalni doprinos evroatlantskim integracijama", rekao je novinarima predsednik FORCE Nazif Cungu.

Lider Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmet Bardhi od Lukšića je zatražio rešavanje pitanja crkve na Rumiji.

"Založio sam se i za unapređenje obrazovanja na albanskom jeziku, kao i za poboljšanje saobraćajne, elektro i telefonske infrastrukture na područjima većinski naseljenim Albancima", naveo je on.

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić ocenio je da SPC postavljanjem metalne crkve na Rumiju ruši multietničku Crnu Goru, jer je vrh te planine, kako kaže, nekada predstavljao sveto mesto sve tri vere koje žive na teritoriji Bara, a sada je pod "agresijom" SPC.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.01.2011. 02:58
Cuj ovog agresija SPC na multietnicku zajednicu.Srusi crkvu i napravi im dzamiju.Debilu glupi
Sreda 26.01.2011. 12:27
Nemoj sada da nagovorimo Mađare u Vojvodini da traže da se ruši Crnogorska crkva u Lovćencu inače neće podržati evropski put Srbije. Još je Mađarska članica EU i predsedava PE, a onim crnogorskim albancima i matičnoj zemlji odbili molbu za EU. Malo jači adut od onih kojima smeta crkva na granica sa Velikom Albanijom prema karti Prizrenske Lige.
Sreda 26.01.2011. 21:42
Na ovim prostorima očito treba zabranit komentiranje,izjavljivanje i prakticiranje bilo kakvih vjerskih obilježja,obreda,događanja,jer za sve ove narode vjera kao takva (u izvirnom obliku) NIJE!!! i ne postoji,ne znaju šta je,te je non-stop,svako-dnevno,od jutra do mraka, Z.L.O.U.P.O.T.R.E.B.LJ.A.V.A.J.U...!!! Btw.. Tek sad svaćam zašto je Tito zabranio takve stvari...! (mada osobno sam za slobodu govora,prakticiranje svih ljudskih,vjerskih i ostalih sloboda) P.S. Balkanska posla,nigdje u svijetu ovo ne postoji,jedinstven slučaj,sačuvaj Bože i oprosti im jer ne znaju šta rade...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online