Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.02.2011.
02:58
Vestionline A

Bošnjaci negiraju genocid u Jasenovcu

Bosansko-muslimanski propagandni front, koji sebe naziva Institut za istraživanje genocida Kanada i koji je pokušao da zabrani predavanje političkog analitičara iz Čikaga, Srđe Trifkovića na Univerzitetu Britanska Kolumbija u Vankuveru, zbog "negiranja genocida u BiH", sam već godinama negira genocid iz Drugog svetskog rata, navodi predsedavajući Fondacije lorda Bajrona, Džejms Biset.

Negiranje genocida u Jasenovcu
 


 

"Ono što je smešno i nečuveno jeste da već godinama taj institut, čiji je direktor Edin Ramić, negira genocid iz Drugog svetskog rata i pokušava da ukalja reputaciju jednog od najistaknutijih kanadskih oficira, generala Luisa Mekenzija", ističe Biset u tekstu pod naslovom "Institut za istraživanje genocida: oni koji negiraju genocid, hipokrite i ubice ličnosti", koji je objavljen na sajtu Fondacije lorda Bajrona.
 

Biset, koji je bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji, podseća na tekst Instituta pod nazivom "Istraživanje o ubijenim Srbima u Jasenovcu", u kojem se, između ostalog, navodi da je Jasenovac propagandni mit Srba i da je broj ubijenih Srba od 700.000 neverovatno preterivanje, što je, kako ocenjuje, negiranje genocida od kojeg vam je muka.
 

Podsećajući da Menahem Selah u "Enciklopediji o holokaustu" tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno oko 600.000 ljudi, većinom Srba, Jevreja i Roma, Biset ističe da istorijske činjenice jasno ukazuju da obim zločina počinjenih u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata prevazilazi sve što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 07:33
Pa ne samo to, nego njihovi kvazi intelektualci na svojim kvazi naučnim skupovima nazivaju Srbe "gentetski i istorijski genocidnim narodom", a to je doslovan citat. Uh, mogu li da ponudim konačno rešenje muslimansko-šiptarske manjine na Balkanu? Bruka i jad od naroda i ljudi! Ja ih žalim, ne mogu da ih mrzim, previše su patetični za bilo koji drugi osećaj osim sažaljenja!!!
Utorak 22.02.2011. 11:46
To hrvatsko cvijece hoce da spere ucestvovanje u zlocinu, pa zna se istorija. Njemu je naj teze i njegovoj potutcenoj braci. Odpali su od svih. Ni turci ih ne priznaju za muslimane, jer kada su prodali svoju pravoslavnu veru smatraju ih odpadnicima, a oni svako jutro gledajuci se u ogledalo znaju od koga su postali, treba ziveti svaki dan sa tom istinom, smatrati sebe nekakvim muslimanom, nositi srpsko prezime, neznati ime predka tri kolena u nazad, na tavanu jos imati kucnog svetca.Nije njima lako, odvojili se od reke u nekakav rukavac, nit su jezero, nit su bara ne znas kako da ih nazoves, lokva nisu da ih zemlja moze popiti, samo se zna od koje su reke u rukavac se izlili!
Utorak 22.02.2011. 11:28
Lijepo lijepo CENZURA na djelu dakle
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online