Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.03.2011.
02:21
Vestionline A

Rusija zabrinuta zbog Inckove odluke

Ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko kaže da se Rusija protivi odluci visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koji je suspendovao odluku Centralne izborne komisije BiH o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

Aleksandar Bocan Harčenko: Institucije u BiH treba same da donose odluke
 


"Mi smo protiv takve vrste odluke. Mi smo Incku izneli mišljenje da je neophodno da domaće institucije same odluče kako postupiti u odnosu na novonastalu situaciju u FBiH", rekao je Harčenko u intervjuu za "Nezavisne novine".
 

On kaže da se Rusija neće mešati u unutrašnje stvari BiH i na koji način treba doći do dogovora.
 

"To je stvar domaćih faktora. Ali naravno da ovo izaziva jaku zabrinutost u Rusiji. Mi smatramo da su domaće institucije osposobljene i da mogu same naći rešenje i zato se protivimo miješanju međunarodnih faktora. U implementaciji izbornih rezultata treba poštivati te izborne rezultate, dejtonske principe i principe ravnopravnosti svakog naroda", rekao je Bocan-Harčenko.
 

Govoreći o prošlo sedmičnom susretu rukovodstva Republike Srpske sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom u Beogradu, ruski ambasador u BiH kaže da je taj sastanak bio neformalan, ali je, pre svega, uključivao projekte od strateškog značaja i za RS i za Rusiju.

On kaže da je došlo vreme da PIC napravi jasnu odluku u smislu zatvaranja supervizije i arbitraže u distriktu Brčko.
 

"To bi bilo važno i za Brčko, ali i za strategiju zatvaranja OHR-a u celini. Brčko ni u kakvom smislu ne izgleda lošije od ostatka BiH, a u nekim stvarima izgleda i bolje", rekao je Harčenko, naglašavajući da će zatvaranje OHR-a biti stav Rusije u PIC-u.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.03.2011. 02:46
neutemeljena mrznja prema srbima, pocevsi od gensera pa do incka je kriva za rat u bosni, izetbegoviceva patoloska mrznja je uzrok desavanja 90-tih, srebrenica nije i nikada nece bit proglasena kao genocid, jer genocid se dan-danas sprovidi iskljucivo protiv pravoslavlja od istih organizacija poput vatikanu, koji je sami krivac jasenovca i skrivanje ustasa, odluceno moramo datrazimo odstetu od potomaca njihovih koji se kriju u raznim zemljama, islamski ratnici poput sina izetbegovicevog, zukorlica i njegovog tate nijues u vernici no teraju siromasne muslimane kao robove u njihovu korist, srbi kao jedini izvorni narod balkana zahtijeva svoju izgubljenu zemlju natrag, jos traje ratno stanje
Utorak 29.03.2011. 12:27
Incko:"zadatak sam obavio,bosne više nema".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online