Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 30.04.2011.
04:53
Vesti A

''Milorade, zašto vam je ovo trebalo?''

Sastanak između visokog izaslanika EU Miroslava Lajčaka i predsednika RS Milorada Dodika protekao je u opuštenoj atmosferi, saznaju "Vesti".

Pri tom je, sudeći prema razgovoru, EU više zabrinuta zbog toga što se teško formira vlast na nivou Bosne i Hercegovine. Lajčak je Dodiku, saznaju "Vesti", u prijateljskom tonu, rekao:

Miroslav Lajčak i Milorad Dodik
 


- Ne znam zašto vam je ovo trebalo. BiH je bila u centru pažnje zato što mesecima ne može da se formira vlast, i u EU smo više zabrinuti zbog toga, a sada je zbog

raspisanog referenduma težište krize prebačeno u Republiku Srpsku.


Lajčak nije pretio nikakvim sankcijama i rekao je da ga ne brine održavanje referenduma samo po sebi, nego sadržaj, odnosno referendumsko pitanje. Stav Evrope je da se na taj način zadire u nadležnost Ustavnog suda BiH.

OHR razrađuje sankcije

 

Kancelarija visokog predstavnika u BiH razrađuje sankcije protiv političara u RS ukoliko ne povuku odluku o održavanju referenduma. Kao što se već zna, reč o pojedinačnim zabranama putovanja u Evropu i blokiranju računa u zapadnim zemljama.


Sankcije su predviđene u dva kruga. Prvim bi bila obuhvaćena uža grupa političara u RS, a ako to ne da rezultate, drugim talasom sankcija proširiće se taj krug.


- Hvala bogu, ja više nisam visoki predstavnik u Bosni, pa ne moram da rešavam i ovakva pitanja - rekao je Lajčak.


On je ponovio da cela ova situacija u BiH i u RS vodi u pogrešnom pravcu, odnosno udaljava Bosnu i Hercegovinu od Evrope i drži je godinu dana u stagnaciji.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2011. 08:18
Zasto je trebalo? Pa treba i dalje, i to ne treba smatrati svrsenim cinom ("zasto vam je ovo trebalo") jer nije proslo vrijeme vec je u pitanju radnja koja se desila u skoroj u proslosti I!! jos uvijek traje. Oboriti zakone koje je nametnuo okupator KAO! i "sud" u Sarajevu A.S.A.P.! Zasto? Pa fino, ovoliki broj nepravednih 'presuda za genocid i ratne zlocine' ne moze da podnese nasa Republika Srpska, a da ostane na mjestu gdje jeste. Gdje je tu logika - masu Srba osudise i jos uvijek sude - sto automatski znaci da je RS nastala na zlocinu i genocidu i da kao takva ne moze da postoji! STO NIJE TACNO! Jako je bitan BROJ osudjenih Srba i ZA STA IH TERETE (genocid, r. zlocin, progone..).
Subota 30.04.2011. 08:54
Milorade, na fotografiji vidim stisnuo si Tadića. Trebao si odmah i da ga udaviš. Spasio bi Srbiju a i Republiki Srpsku.
Nedelja 01.05.2011. 00:57
taj lajčak je čovjek bez trunke morala, što je samo izrežirao u crnoj gori,jer kako objasniti da su i u azerbejdžanu godinu dana prije referenduma u cgnoj gori znali rezultate referenduma.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online