Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 02.06.2011.
16:34
Vestionline A

Zagreb: Dolazi papa - nema disanja, šetanja, bacanja cveća...

Građani Zagreba u vreme boravka pape benedikta XVI biće na udaru brojnih zabrana i restrikcija, od zabrane izlaženja na balkone i pojavljivanja na prozorima duž puta gde će prolaziti papa, pa do zabrana vožnje i parkiranja u centru grada u subotu i Novom Zagrebu u nedelju, prenose beogradski mediji.

Na Trg bana Jelačića ni igla neće moći da padne

Kosorka: Sveti oče, dobro nam došao

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor poželela je u četvrtak, na početku sednice Vlade, dobrodošlicu papi Benediktu XVI čiji dolazak u Hrvatsku predstojećeg vikenda sve više dobija i političku dimenziju.

"Sveti oče, dobro nam došao", rekla je premijerka, koja je izrazila uverenje da će poseta Benedikta XVI 4. i 5. juna podstaći Hrvatsku da bude društvo mira, tolerancije i prosperiteta.

Zagrebačka policija izvestila je da će u subotu poslepodne biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje za sva vozila, osim za ona s posebnom dozvolom MUP-a, u širem centru grada zbog bdenja koje će papa služiti na Trgu bana Jelačića pred mladim vernicima kojih će, prema očekivanjima, biti oko 50.000.


Oni će u ograđeni prostor na trgu moći da uđu sa ulaznicama, a biće im zabranjeno unošenje alkohola i nošenje zastava i kišobrana, pa će se od kiše koja je najavljena za taj dan moći braniti kabanicama.


U subotu će biti zatvorene i sve prodavnice na trgu i delovima ulica blizu trga, uključujući i glavnu zagrebačku pijacu Dolac, a biće izmenjen i vozni red i linije tramvaja koji saobraćaju tim delom grada. Građani su zamoljeni da prijave sva sumnjiva lica koja se muvaju oko zgrada na trasi papinog kretanja, kao i da ne bacaju bukete cveća po ulicama.

Na hipodromu 400.000 vernika

U nedelju će saobraćaj uz preusmeravanje linija autobusa i tramvaja biti zabranjen u nekoliko ulica oko hipodroma na kome se očekuje 400.000 vernika koji će prisustvovati misi koju će služiti papa. Za brojne autobuse koji dovoze vernike iz svih krajeva zemlje biće obezbeđen i parking. Program na hipodromu počinje u tri časa izjutra i trajaće do iza podneva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.06.2011. 16:38
jel su im i pusenje na otvorenom zabranili.
Četvrtak 02.06.2011. 18:49
NASA "EX BRACA" HRVATI, UVEK SU ZELELI DA BUDU VECI PAPA I OD SAMOG PAPE.......
Četvrtak 02.06.2011. 18:15
Čuvaju ga ko teroristu..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online