Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 24.06.2011.
13:32
Vestionline A

Mesić: Dodik je kao Milošević, samo bez tenkova

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić kaže da Evropa treba da "izbaci" iz političkog života predsednika RS Milorada Dodika jer "čini sve da uništi" BiH. Mesić je u intervjuu za bečki "Standard" Dodika uporedio sa Slobodanom Miloševićem.

Stjepan Mesić: Dodik vodi politiku kao Milošević
 

On je konstatovao da je ključ za rešenje problema u BiH ipak većim delom u Beogradu, a manjim u Banjaluci.


"Dodik je nekada bio protivnik Slobodana Miloševića. Danas, međutim, vodi istu politiku kao Milošević, samo drugim sredstvima, suptilnije, bez tenkova, i genocida, već politički. On igra na faktor umora međunarodne zajednice kako bi RS izveo iz BiH", kazao je Mesić.

Po njegovom mišljenju, međunarodna zajednica trebalo bi da ojača poziciju visokog predstavnika, koji mora da dobije mogućnost da "izbaci" iz političkog života "one koji žele da unište BiH".

Upitan da li to znači da bi Dodik trebalo da ode s vlasti, Mesić je odgovorio: "Da. Evropa će se kad tad suočiti s tim problemom, koji će biti teže rešiti kasnije."

“Dejtonski sporazum je okončao rat, ali njime nisu stvoreni mehanizmi koji bi pomogli BiH da funkcioniše kao normalna država. Ako se traži ključ za bosanski problem onda se samo jedan deo nalazi u Banjaluci, a veći deo u Beogradu”, rekao je Mesić.

Bivši šef hrvatske države kaže i da je lično bosanskim Hrvatima rekao da je njihova domovina BiH i glavni grad Sarajevo, te da bi svoju politiku tebalo da formiraju u BiH.

Po Mesiću, Beograd takvo nešto nije rekao Srbima u BiH.

"Zvaničan Beograd kaže da je BiH jedinstvena država, koju podržava, ali istovremeno podržava u svemu Dodika. A on čini sve što može da uništi BiH”, uveren je Mesić.

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2011. 13:50
Dodik je kao Milošević, samo bez tenkova _Месић је као Павелић, само без ножа!!!
Petak 24.06.2011. 14:05
Covek je sto posto u pravu dok.mi budemo vukli za sobom raznorazne politicare sumnjive proslosti a i sadasnjosti nema nama napretka ni prosperiteta treba sve da otkacimo i da se pozabavimo otvaranju novih radnih mesta a ne da diskutujemo ovde o dodiku i njegovim lopovlucima dosta bre skini se sa nase grbace
Petak 24.06.2011. 16:40
Mesić je največi živući mrzitelj Srba, provokator, spletkaroš sa mislima oličenim crvenom bojom krvi Srpskih žrtava. Mesić je MONSTRUM broj 1.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online