Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 05.08.2011.
13:42
P. Arsić - Vesti A

Seks afere kod Alkalaja

Nakon diplomatskih skandala zbog nenamenskog trošenja novca, Ministarstvo inostranih poslova BiH potresa i seks skandal. Savetnik ministra Svena Alkalaja, tokom radnog vremena, uhvaćen je u toaletu u ljubavnom zanosu sa jednom službenicom MIP-a.

MNOGO JE NESTAŠAN: Sven Alkalaj

Za razliku od nadređenog ministra Alkalaja, čije su afere uspešno zataškavane, njegov savetnik Senad Bužimkić nije bio te sreće. Nakon što je uhvaćen u toaletu kako vodi ljubav sa koleginicom, pomoćnik ministra inostranih poslova Haris Lukovac naredio je pokretanje istrage zbog nedoličnog ponašanja. 

Senadu Bužimkiću ovo je drugi put da se nađe u središtu seks afere. Naime, pre dolaska u MIP, Bužimkić je bio šef analitike u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji (OBA), ali ga je šef OBA Almir Džuvo smenio s te pozicije zbog seksualnog uznemiravanja koleginica.

Nekoliko njemu podređenih službenica u OBA žalilo se tada na njegovo "seksualno" neprihvatljivo ponašanje u radnoj sredini.


Ironično zvuči da su dva obaveštajca AID-a, Haris Lukovac i Senad Bužimkić, u MIP-u ukrstili koplja zbog seks afere. Lukovac je važio za istaknutog pripadnika AID-a, dok je Bužimkić u OBA stigao kao svršeni polaznik Muzičke akademije, smer harmonika, i to "na preporuku" bihaćkog sedišta AID-a.

Izvor "Vesti" iz sedišta MIP-a kaže da čitava afera nailazi na smeh zaposlenih, jer su "mnogo žešće afere potresale MIP".

- Prošle godine je u MIP upala supruga ministra Svena Alkalaja, koja je nasrnula na njegovu tadašnju šeficu kabineta Eminu Merdan. Merdanova je pre toga bila Alkalajeva sekretarica, a nakon okršaja s njegovom suprugom poslata je u ambasadu u Pariz - tvrde naši izvor iz MIP-a.

Sarajevski mediji su objavili da Lukovac tada nije vodio nikakvu istrage, ali je, kako pišu, "po Alkalajevom nalogu iz budžeta platio mesečni telefonski račun Merdanove od 7.000 KM (3.500 evra), što su kasnije utvrdili i državni revizori i evidentirali u revizorskom izveštaju za 2010. godinu".

Naši izvori iz MIP-a navode da je ministar Alkalaj "oduvek bio slab na lepe žene" i dodaju:

- Nakon što se razveo od prve supruge, imao je dugogodišnju vezu sa jednom zaposlenom u MIP-u koja je radila u misiji BiH pri UN u Njujorku. Ona je jednom prilikom zamolila Alkalaja da njenoj prijateljici Azri ponese poklon u Sarajevo. Nakon dva meseca, Azra, koja je tada bila šef Službe za zajedničke poslove u Vladi Federacije, nazvala je u Njujork i saopštila svojoj prijateljici da se udaje za njenog dečka Alkalaja.
 

Ispario sa zabave

Mediji su pre dve godine brujali o aferi u Crnoj Gori čiji je akter bio ministar Alkalaj. Naime, na Međunarodnu konferenciju o evroatlantskim integracijama u Kolašinu, Alkalaj je poveo "navodnu saradnicu", s kojom je tokom zabave razmenjivao "neprikladne reči". Kako su mediji tada objavili, nakon što je slistio nekoliko litara skupog vina, Alkalaj je sa saradnicom ispario s diplomatske zabave. 

POVEZANE VESTI

Petak 05.08.2011. 14:24
Јеџеш земљу у којој је Алкалај министар!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online