Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 23.09.2011.
18:07
Beta A

"Slavićemo Oluju još jače"

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije "Oluja" i da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije.

"Ne samo da ćemo slaviti te dane već će svako to slavlje biti jače i sa snažnijim porukama koje će govoriti o budućnosti Hrvatske, koje ne bi bilo da nije bilo hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana", rekla je Kosorova.

Jadranka Kosor na ovogodišnjoj hrvatskoj proslavi akcije "Oluja"

Premijerka je ponovo najavila donošenje zakona kojim bi se proglasili ništavim svi pravni akti bivše JNA, njenih pravosudnih tela i bivše države koji se odnose na poslednji rat u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući poslednje optužnice iz Srbije kojima se za ratne zločine i genocid terete, između ostalih, četvorica ratnih funkcionera Hrvatske, Kosorova je rekla da "tako nešto više neće dopuštati".

"Hrvatskoj je rat bio nametnut zajedno sa svom njegovom žestokom i krvavom agresijom, ali Hrvatska je pobedila, a hrvatski branitelji su pripadnici pobedničke vojske", istakla je Kosorova.

Kosorova je ocenila da oni koji su pokrenuli agresiju i tu bitku izgubili, posle 20 godina žele pobedu optužnicama što Hrvatska neće dopustiti.

Veće za ratne zločine beogradskog suda poslalao je nedavno Hrvatskoj optužnicu kojom se oko 40 osoba tereti za krivična dela ratnog zločina i genocida nad srpskim stanovništvom na području Vukovara 1991. Među optuženima su i ratni fuckioneri Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep.

POVEZANE VESTI

Petak 23.09.2011. 18:57
Za njene postupke bih prvo Borisa Kilavog istresao zbog vodjenja lose politike u ovom slucaju prema ustasama. Ovakvih zenturina je pun svet, dosadno ju je komentarisati stalno ali Kilavi je mlak i ljigav, on je veci problem od ove cavke
Petak 23.09.2011. 19:24
Pa slavi je...niko ti nebrani! Ovakve "provokacije" mogu da "upale" samo kod psihicki beznadeznih politicara ali kod normalnog naroda (svih i ne samo Srba)...nemoguce je vise proizvesti u delo a neostati glup i smesan.
Petak 23.09.2011. 19:17
Ово што она прича,ни сама не верује.Све је то предизборна кампања а ЕУ им је наредила да из књига историје избаце појам "агресија" и да се сукоб из 90-их третира као рат у Југославији! "Мало сутра" ће се смети славити усташтво када они који су их створили,нареде другачије. Негде сам прочитао да и англосаксонске законе морају преузети,пошто ови домаћи не испуњавају европске стандарде! Бит ће независни као што су то били у 2.светском рату!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online