Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 11.10.2011.
07:40
Press A

Zaplenili ženi prase zbog TV pretplate

Odluka derventskog suda da zapleni svinju Dušanki Adžić zbog duga za TV pretplatu od desetak evra i oko 50 evra kamate, izazvala je pravu buru negodovanja i podiglo na noge celu Republiku Srpsku i Srbiju, pišu beogradski mediji.

Mnogi ljudi spremni su da izmire dug supruge poginulog borca, kako ona i njen nezaposleni sin ne bi ostali bez jedinog izvora egzistencije, piše ''Pres''.

Oduzimanjem praseta, RTRS namirio dug

Dušanka Adžić, prenosi taj list, preživljava od 75 evra invalidnine. Ona kaže da joj je svinja oduzeta iako uredno plaća taksu Radio Televiziji Republike Srpske (RTRS), ali joj dug datira od pre desetak godina.

Takođe, jednom njenom sugrađaninu iz istih razloga oduzeta je kobila stara 30 godina, navodi beogradski list.

"RTRS me tereti za četiri neplaćena računa, ali ja nisam platila tri. Kada su me obavestili o dugu, nisam imala para da ga platim. Onda se desilo šta se desilo. Došli su sudski radnici i popisali mi jednu od dve svinje koje sam imala. To je bilo moje jedino blago, sada ostajem bez ičega. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na ovaj potez nadležnih", kaže Adžićeva za ''Pres''.

Ona je naglasila da je sud procenio da njen dug za RTV pretplatu sa kamatama iznosi oko 60 evra.

"Toliko su procenili moju svinju tešku 30 kilograma i presudili da će njome biti pokrivena dugovanja prema RTRS-u. Plakala sam i molila da mi je ne oduzimaju, ali nije pomoglo! Pre nekoliko dana sud me je obavestio da je svinja sada u nadležnosti RTRS-a i da će oni doći da je preuzmu", ispričala je Adžićeva.

Posle zaplene svinje, Osnovni sud u Derventi je raspisao licitaciju za prodaju, gde je svinju RTRS "kao najbolji ponuđač" kupio za šest evra i potpisao da će, po preuzimanju kupljene stvari, u potpunosti biti namireni svi dugovi.

U Srbiji za sada nije zabeležen nijedan slučaj zaplene imovine zbog neplaćanja TV pretplate, ali je RTS od početka godine na 140.000 adresa neplatiša poslao opomene, poslednje opomene ili obaveštenje da je podneo tužbu.

Procedura je takva da se pre podnošenja tužbe upućuju opomene pred utuženje i pruža se mogućnost građanima da svoju neizmirenu obavezu izmire u više mesečnih rata.

S obzirom na ekonomsku situaciju, najbolja naplata se ostvaruje na području Beograda, koja u proseku iznosi od 65 do 70 odsto, i Vojvodine, gde je u proseku od 55 do 60 odsto. U južnoj i istočnoj Srbiji naplativost je najniža, dok na području centralne Srbije ona iznosi oko 35 odsto. Podsetimo, pretplata je uvedena na predlog Vlade 2002. godine kao zakonska obaveza.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 08:28
Гледам слику овог прасета, гледам слику Косорке, гледам слику овог прасета, гледам слику Косорке,гледам слику овог прасета, гледам слику Косорке,гледам слику овог прасета, гледам слику Косорке ... јаооо што је лепо прасе !!!
Utorak 11.10.2011. 10:11
Страшно!!! Жени палог борца отимају прасе због Тв претплате. Па какви смо ми душмани. Па нама не требају ни Меркалова ни Обама ни Нато ни сви душмани овог света, довољни смо ми сами. Да су наши непријатељи иоле мало паметни и да нас боље познају, уместо сталних притисака и војне окупације, довољно је да нас оставе саме на неки период, сами ћемо се поубијати и истребити.
Utorak 11.10.2011. 09:42
Од скоро не плаћам више РТВ преплату,а највише ме иритирају плате које имају водитељи дневника која премашује 200.000 дин. Када се узме у обзир ефикасност наших судова као и број тужби који морају да поднесу,нема ништа од принудне наплате.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online