Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Petak 20.01.2012.
09:27 >> 10:19h
Novi magazin A

Vladika Grigorije se izvinio u Dubrovniku

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije prisustvovao je, na poziv biskupa Mate Uzinića, na molitvi za jedinstvo hrišćana u dubrovačkoj katedrali Uznesenja blažene Device Marije. On se tom prilikom izvinio, ne pominjući konkretno rat i sukobe.

U besedi posle molitve, vladika Grigorije poručio je da je preduslov svakog jedinstva reč oprosti koja ima moć da zagrli i onoga koji nas ne voli i da otopi mraz mržnje u onome koji zlo misli.

"Treba da govorimo uvek i iznova: oprosti nam, Bože, grehe naše. I jednako tako snažno i iskreno - oprostite, braćo i sestre, jer Otac naš oprostiće nama dugove naše, samo ako i mi opraštamo dužnicima svojim. Na ovom svetom mestu, u ovoj prelepoj katedrali i u ovom čudesnom gradu, imam potrebu, kao hršićanin i episkop da izgovorim ovu hrišćansku reč - oprostite", rekao je Grigorije.

Vladika Grigorije i biskup Uzinić u Dubrovniku

"Iako je preživeo mnoge nesreće, nadasve je grad sreće i gostoprimstva, jer on dočekuje i ide u susret drugima. Utoliko je značajnije naše susretanje u prizivu mira, blagoslova i jedinstva, kome treba da teži svaka duša žedna živoga Boga", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Petak 20.01.2012. 09:35
Opet izvinjavanja, sad su poceli i popovi iz Spc-a.nista taj dubrovnik nije pretrpeo stete koliko su prikazali u medijima. Da li su se fratri iz katolicke hrvatske crkve izvinuli za jasenovac i da li su osudili stepinca i njegovu fasisticku politiku sami smo sebi najveci neprijatelji mi srbi....
Petak 20.01.2012. 09:37
ajde bre više DOSTA sa izvinjavanjima!!! Ko se bre nama izvinio??? poslednjih 100 godina tekle su reke Srbske krvi, ovim prostorima, i ? Jel neko odgovarao? Jel neko rekao IZVINITE SRBI i OPROSTITE?? nešto se ne sećam.. DOSTA, BRE, DOSTA!!
Petak 20.01.2012. 11:16
Ovo je najviša jeres i SPC nije pravoslavna crkva zbog kršenja svetootačkih kanona,i opštenja sa katulicima(koje sveti oci smatraju jeresi),član je svjeckog savjeta crkava što je još jedna jeretička odluka vlasti SPC,jer pravoslavlje smatra da je ono jedina spasonosna religija.Ovo je ljudi moji unijaćenje i sada SPC je potpuno ogrizla u jeres! Ne samo SPC već i Vaseljenska patrijaršija,i papa Vartolomej. Sjedište pravoslavlja i njegove najistaknutije vođe u srbiji je u manastiru Ljuljaci a vođa svetosavskog pravoslavlja je Episkop Raško Prizrenski gospodin Artemije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online