Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 01.03.2012.
00:11
Večernje novosti A

Ćelini komandanti silovali i muslimanke

Ratni miljenici muslimanske vlasti u Sarajevu, predvođeni Ismetom Bajramovićem Ćelom, silovali su brojne muslimanke! Činili su to bez ikakve kazne i niko im nije mogao stati na put. Ta njihova zlodela su zabeležena u zvaničnim informacijama i odmah zataškavana, a ona počinjena prema ženama drugih nacionalnosti, posebno prema Srpkinjama i Hrvaticama nisu ni evidentirana.

Ismet Bajramović Ćela

Ovo potvrđuju autentični dokumenti iz arhive vrhovne komande Alije Izetbegovića, koji su stigli i do Haškog Tribunala, a do kojih su došle i “Večernje novosti“.


Ukoliko neko, posle Anđeline Džoli, bude snimao film o silovanju nedužnih žena u BiH tokom građanskog rata devedesetih, mogao bi, za razliku od američke glumice i novopečene rediteljke, da se posluži i ovim dokumentima.


O Ćelinom iživljavanju nad Bošnjakinjama svedoči i „specijalna informacija“ Uprave bezbedbnosti štaba Vrhovne komande Republike Bosne i Hercegovine, broj 30 od 12. aprila 1993. godine, koju je potpisao šef vojne bezbednosti, Fikret Muslimović.


U toj informaciji, do koje je došao naš list, Muslimović navodi da je „prema izjavi B. D. Ismet Bajramović, ispoljavajući siledžijsko ponašanje, prekoračujući službena ovlašćenja, protivpravno naređivao njeno privođenje u službene prostorije, gde ju je više puta silovao i podstrekivao druge da to čine“.
 

BiH pravosuđe “zaboravilo“ Srpkinje

Nedeljko Mitrović predsednik organizacije za traženje nestalih RS kaže za “Novosti“ da je u proteklom ratu silovano više od 10.000 Srpkinja i da za to niko od muslimana nije odgovarao.

- Pravosuđe u BiH je nemo na mnoga svedočenja silovanih Srpkinja iz proteklog rata. Što se tiče Ćele, nije bilo ni istrage u pravosuđu BiH - ističe. Prema podacima iz Republike Srpske, najviše Srpkinja silovano je na području Sarajeva. I to u 150 logora na ovom području, gde je Ćelo bio “bog i batina“.

- Ćelo je prvi put B. D, koja je rođena 1969. godine u Sarajevu, prema njenoj tvrdnji, silovao u stanu izvesnog Refe - precizira Muslimović u strogo poverljivoj informaciji.


Šest meseci posle toga, on nije uznemiravao nesrećnu devojku, jer nije znao da je u stanu svojih roditelja. Kada je saznao, za nju je počeo novi pakao.


B. D. su početkom novembra 1992. godine u Ćelin štab priveli pripadnici Vojne policije. Tu su je, mimo njene volje, zadržali. To se, piše u belešci Vojne službe bezbednosti, ponavlja i u nekoliko narednih dana „kada je, pored ostalih, privode u prostorije Centralnog zatvora, gde je, po Ćelinom nagovoru, siluje izvesni Atko“!


- Tom prilikom su B. D. ali i I.H, obe Muslimanke, Meho Kurtalj i Atko odveli u stan u naselju Ciglana - referisao je čelnik Izetbegovićeve Vojne bezbednosti. - Tu je, prema iskazu B. D, Ćelo imao seksualni odnos sa njom, a zatim sa I. H, koju je posle njega silovao i Kurtalj.

Muslimović piše da je Služba vojne bezbednosti angažovana „na proveri navoda datih u izjavi i dokumentovanju počinjenih krivičnih dela, a u cilju njihovog rasvetljavanja i preduzimanja krivičnog gonjenja“. Ali, samo pet dana od napisane beleške, Ministarstvo spoljnih poslova BiH izdaje Bajramoviću, po zahtevu Štaba Vrhovne komande, diplomatski pasoš i 19. aprila 1993. godine, traži da, za Ćelin pasoš i službene pasoše Zulfikara Ališpage i Nihada Bojidžića, kojima se sada sudi za ratne zločine pred Sudom BiH, plate naknadu u iznosu od 22.000 dinara na žiro račun ministarstva broj 10100-637-2372!


Oni koji su učestvovali u zataškavanju silovanja muslimanskih žena i devojaka od “svojih“ sunarodnika, miljenika vlasti u Sarajevu, kao i akteri, nikada nisu pozvani na odgovornost, uprkos činjenici da postoje i svedoci i žrtve.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.03.2012. 00:50
Briga me šta je radio muslimankama, neka to istražuju mulslimani ako ih zanima. Mi ovde imamo mnogo bitnija posla, da istražimo šta se desilo sa hiljadama nestalih sarajevskih Srba. Jednog dana, kad se oteraju strane marionete i ovde uspostavi država, možda će i to doći na red.
Četvrtak 01.03.2012. 07:31
Vidi mu se na ovoj krmećoj faci da je monstrum!
Četvrtak 01.03.2012. 17:08
Katil i nije više živ !!! Umro je kao pas ! Ali ipak je umro !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online