Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 12.03.2012.
02:22 >> 06:12h
Vesti A

Odbijena Kepova žalba

Vrhovni sud Australije odbacio je prošlog petka vanrednu žalbu Dragana Vasiljkovića povodom oslobađajuće presude listu "Australijen" po tužbi za klevetu.

Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan
 

U članku "Australijena", objavljenom 2005, izneti su detalji o "hororu bivšeg srpskog paravojnog komandira, poznatog kao Kapetan Dragan, počinjenog tokom balkanskog sukoba, uključujući silovanje i torturu".
 

"Australijen" je u nedelju objavio da se "pred Vrhovnim sudom 2009. godine odbranio od tužbe za klevetu koju je podneo gospodin Vasiljković, pod imenom Danijel Sneden". U izveštaju se dalje kaže:
 

- Kada je to učinio, "Nationwide News", izdavač novina, vodio je de fakto saslušanje o ratnom zločinu kojim je dokazao, na osnovu verovatnoće i istinitost tog članka. Vrhovni sud NSW je utvrdio da je gospodin Vasiljković počinio ratni zločin torture i silovanja i priznao masakr - navodi "Australijen".
 

Prošle godine, Vasiljković je izgubio pri pokušaju žalbe nadležnom sudu Novog Južnog Velsa. On se nalazi u sidnejskom zatvoru Parkli, u očekivanju odluke o zahtevu za izručenje u Hrvatsku zbog ispitivanja.
 

Posle duge pravne bitke protiv zahteva za ekstradiciju, Vrhovni sud je 2010. godine otvorio mogućnost za njegovo izvršenje. Sada se očekuje konačna odluka o tome koju donosi ministar unutrašnjih poslova.


"Australijen" dalje podseća da je Vasiljković došao u ovu zemlju kao 14-godišnji dečak i da je kasnije služio u australijskoj armiji.
 

- Vratio se u bivšu Jugoslaviju početkom devedesetih da bi za vreme balkanskog konflikta preuzeo kontrolu nad srpskom paravojnom jedinicom. Bez prekida je ustrajavao da nije počinio nijedno od navedenih dela.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.03.2012. 10:27
Moze njega osuditi ko hoce..on je obucavao narod u Krajini da se brani od ustasa i ostace zauvek heroj.. Mogao se vozikati svojom jahtom..avionom...ali on je dosao pomoci i na tome mu vecno hvala!
Ponedeljak 12.03.2012. 10:14
Шта друго и очекивати од ове квази државе створене на правом геноциду над локалним атохтоним становништвом, испоставом енглеске и САД? Србину неће допустити правду само зато што је Србин.
Ponedeljak 12.03.2012. 07:54
Cudi me da ova vlast nece da pomogne istaknutom prvoborcu 5. oktobra .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online