Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.04.2012.
18:25
rts rs A

Skoplje: "Opel" glavni dokaz ubistava

Makedonska policija provela noć sprečavajući incidente između grupa Makedonaca i Albanaca u okolini Skoplja. Zapaljena kuća čiji je vlasnik Albanac. "Opel" pronađen desetak kilometara od mesta zločina "direktno" korišćen u zločinu. Analize u toku.

Automobil pronađen desetak kilometara od mesta ubistava je "direktno" korišćen u ovom zločinu. Vozilo uvezeno iz inostranstva i nije registrovano. Tablice ukradene.
 

Makedonska policija angažovala je sve snage kako bi pronašla počinioce petostrukog ubistva u okolini Skoplja, ali i sprečila sudar grupa Makedonaca i Albanaca, koje već nekoliko dana "patroliraju" raskrsnicama oko naselja Radišani.

Prošle noći, sukob je ponovo zamalo izbegnut, ali je grupa Makedonaca uspela da zapali kuću čiji su vlasnici Albanci, pa lokalni analitičari upozoravaju da je brzina jedan od ključnih faktora istrage, pošto međunacionalne tenzije lako mogu da prerastu u nasilje.

Specijalci raspoređeni oko Radišana do sada su bez većih problema izlazili na kraj sa tim grupama, ali su gnevni mladići uspeli da razlupaju nekoliko automobila i autobusa gradskog saobraćaja.

U suštini, opasnost od nasilja postojaće sve dok se ne rasvetle misteriozna ubistva. Policija je u istrazi angažovala sve snage, ali za sada bez nekih dramatičnih rezultata, pa se sve nade polažu u "opel" pronađen desetak kilometara od mesta zločina.

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska je potvrdila da je "tamno-crveni opel direktno korišćen" u zločinu, kao i da vozilo nije registrovano, već da su na njemu pronađene ukradene tablice.

Jankulovska je, takođe, navela da je materijal skupljen tokom "obrade" ovog automobila na analizi, te da se konkretniji rezultati mogu očekivati tek za nekoliko dana.

Odgovarajući na pitanje da li su ubice bili profesionalci, Jankulovska je rekla da je "većina metaka pogodila cilj".
 

Kriminolozi tvrde da je makedonska policija sa mesta zločina prikupila veliku količinu dokaznog materijala, pomoću kojeg bi se mogla rekonstruisati čistija slika okolnosti koje su dovele do tog hladnokrvnog ubistva.

Za sada, policija je uspela da "načini profil ubica", ali identitet počinilaca tog zločina ostaje misterija. Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene hicima ispaljenim iz neposredne blizine u glavu i gornji deo tela žrtava, kao i da je jedan imao prostrelne rane na nogama.

Osim prilično tanke teorije da su petoricu Makedonaca ubili Albanci sveteći se za ubistvo dvojice sunarodnika u februaru u Gostivaru, Skoplje je, za sada diskretno, nagovestilo da su motivi zločina, možda, sasvim drugačiji.

Profesorka skopske Policijske akademije Frosina Remenski rekla je da bi taj zločin mogao predstavljati odgovor mafije na policijsku akciju "Detonator", u kojoj su, u Kočanima, uhapšene 23 osobe, koje se sumnjiče da su se, između ostalog, bavile reketiranjem, iznudom i prodajom heroina. Među uhapšenima su rođaci poslanika vladajuće koalicije.

Veliki problem za makedonsku policiju predstavlja i činjenica da za sobom vuče rep ogromnog broja nerešenih slučajeva iz prošlosti, uključujući i neke koji su, poput ovog, ozbiljno ugrožavali stabilnost Makedonije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.04.2012. 18:29
А сутра ће да кажу како су кривци македонци, и још ће наћи некога да то потврди или ће га уубити приликом хапшења, ма све је то већ виђено, али зло је кренуло, сукоб је неизбијежан.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online