Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 30.05.2012.
12:45
Dnevni avaz A

Narednik tera vojnike da stoje mirno kada je Dodik na televiziji?

Nekolicina vojnika BiH optužila je narednika Olivera Đurića za maltretiranje i vređanje na nacionalnoj osnovi. Čim ugleda Dodika, on kaže: "Pozor! Dodik je na TV-u, ima svi mirno da stojite!", tvrdi jedan vojnik.

Jedan od pripadnika Oružanih snaga BiH tvrdi da narednik Oliver Đurić već duže vreme maltretira mlade vojnike u kasarni u Travniku, piše Dnevni avaz.

Čim narednik Đurić ugleda Dodika, on kaže: "Pozor! Dodik je na TV-u, ima svi mirno da stojite!"
 

-Osim što u kasarni promoviše literaturu o četničkom vojvodi Draži Mihailoviću, vređa ih i na nacionalnoj osnovi i sprovodi neviđenu torturu- tvrdi neimenovani vojnik.

Prema njegovim rečima, smučilo mu se više da gleda kako Đurić ugnjetava mlade vojnike, koji su ogorčeni njegovim ponašanjem.

- Čim ugleda Dodika, on kaže: "Pozor! Dodik je na TV-u, ima svi mirno da stojite!" Momci su isprepadani. Najviše koristi priliku da ih vrijeđa kada su u pitanju smene na straži. Prebacuje im i što ne jedu svinjetinu. Sve se to zataškava - istakao je pripadnik OSBiH koji iz straha za svoju sigurnost nije hteo da mu se objavi ime.

Unosi alkohol i pije

- Ne provocira on samo Bošnjake i Hrvate nego i Srbe. I njima daje Dražine knjige. S jednim pukovnikom čak se i sukobio nakon što mu je ovaj rekao da je Draža zločinac, a ne heroj. Neka u komandi samo kažu kako je moguće da Đurić unosi alkohol i pije, a komandiri mu ne smeju ništa - rekao je pripadnik OSBiH.

Ističe da su protiv narednika podneli i prijavu Službi za sigurnost, ali još nema reakcije.

S druge strane, brigadir Robert Sušac, komandant kasarne u Travniku, izjavio je za "Avaz" da mu je poznato ime Olivera Đurića, ali je oštro negirao bilo kakve nacionalne ispade. Sušac je obećao da će sve proveriti.

- Odgovorno tvrdim da je takvo nešto nemoguće da se desi. Ali, odmah ćemo sprovesti službenu istragu kako bismo sve utvrdili. Ako to bude tačno, udaljićemo Đurića iz službe - rekao je Sušac.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.05.2012. 14:23
Još jedan od mnogobrojnih dokaza da je bilo neviđeno glupo nasilno formiranje jedinstvene vojske u BIH. Srpska treba da ima svoju vojsku... Federacija svoju..i svi mirni... Uostalom tako je i bilo po Dejtonu..a kasnije revizije su samo uništavale nadležnosti Srpske ! Živela VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE !
Sreda 30.05.2012. 16:24
па реално је да се бих распадне и да се онда србија и р.српска уједине баш како и треба да дрина буда кичма србије!
Četvrtak 31.05.2012. 11:39
Најобичније муслиманске измишљотине после инцидента који је направио у БЛ њихов некакав официр када је пијан псовао србима мајку и због тога је "укорен"!!! Ни мање ни више него укорен за такав "храбри" чин!? Шта би се десило да је Србин пијан вређао муслимане,не треба ни да мислим?! Само подела територије бивше БиХ и свако за себе!Нема ту више ничега заједничког ако је икада и било!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online