Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 01.06.2012.
13:03
D. Lj. Joksić - Vesti A

U Makedoniji postojala tri logora Al Kaide

Makedonija se nalazi na raskršću svih vrsta radikalizma u koji su svoje prste umešale i mnoge obaveštajne strukture da bi koristeći određene metode radikalizma i fundamentalizma zaštitile svoje ciljeve. Ovo je na seminaru u Skoplju, posvećenom borbi protiv nasilnog ekstremizma, izjavio bivši obaveštajac, penzionisani profesor fakulteta za bezbednost, Ivan Babamovski.

ALBANCI PROTESTUJU U SKOPLJU: Podrška radikalnim islamistima, ubicama petorice Makedonaca
 
On je upozorio da je bezbednosna situacija u Makedoniji i regionu prilično loša i da se, posle petostrukog ubistva 12. aprila kod sela Smilkovci blizu Skoplja, može očekivati još takvih nasilnih akcija.


- Makedonija je ocenjena kao jedna od najslabijih karika i zato se crna internacionala organizuje i sprema za još žešće aktivnosti i terorističke akcije. Očekujem da ćemo osim napada kod sela Smilkovci imati još nekoliko takvih

OPASNO PROROČANSTVO: Ivan Babanovski

žestokih akcija, a bio bih presrećan ako se to ne ostvari, rekao je Babamovski i dodao da se ne bi stideo da javno prizna kako je pogrešio u svojim procenama.


Bivši obaveštajac tvrdi da su u Makedoniji postojala tri logora za obuku pripadnika Al Kaide.


- Iz jedne etničke partije u Makedoniji, 25 njihovih aktivista je bilo na obuci za teroriste u logoru u Teheranu, a jedan od lidera te partije je bio u Komu, duhovnom centru šiita, gde je prošao obuku za propagatora i duhovnog vođu struktura povezanih sa terorizmom, kaže Babamovski.
Na terorizam, po njegovim rečima, mora da se gleda u povezanosti sa organizovanim kriminalom.


- Sprega između kriminala, terorizma i politike na Balkanu daje rezultate zato što kriminalno - terorističke grupacije na pozicije dovode kriminalizovani političari koji stvaraju uslove da kriminal nesmetano može da cveta, kaže Babamovski i zaključuje da nema terorizma bez kriminala, bez finansija i prljavog novca.

Bure baruta


- Makedonija ima bezbednosne strukture koje ne mogu na pravi način da pariraju zato što je Makedonija tranzitno područje na kome se često instaliraju određene terorističke grupacije i strukture, a da pritom članice međunarodne antiterorističke koalicije, našoj zemlji ne pomažu ni finansijski, ni tehnički, ni kadrovski, optužio je Babamovski svet zbog zanemarivanja ovog "bureta baruta".

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 13:52
Ne kontrolišu celu Makedoniju...U neke delove ne sme da priviri policija ili vojska...ko zna da li poštari i inkasanti smeju... A priznali ga na "republikata na kosovo"..lelelele.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online