Četvrtak 13. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.06.2012.
14:18
net.hr A

Zagreb: Mladić na ulici pretukao lezbejke

Mladić od oko 25 godina napao je i brutalno pretukao lezbejski par pošto što ih je progonio po javnom prevozu u Zagrebu. Jednoj devojci je polomljena vilica i ima potres mozga, dok je druga puna hematoma i masnica po licu.

Brutalno pretučene uz povike da ih treba spaliti

"Da ste u Beogradu, ne bi se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobit i popalit! BBB i huligani, je li ti to razumeš?", neke su od poruka koje je napadač uzvikivao dok je pesnicama udarao u glavu dve devojke.

Napad se dogodio 22. juna oko šest sati ujutru. "Uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su uoči samog napada, dok su devojke čekale noćni autobus na Glavnoj stanici. Iako su ga uglavnom ignorisale, obraćajući mu se jedino s porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je nastavio s verbalnim zlostavljanjem i u noćnom autobusu", navodi Marko Jurčić iz Zagreb Prajda.

Pošto su devojke sišle na svojoj stanici za njima se uputio i mladić i počeo da ih udara u glavu. One su nekako uspele da pobegnu, ali on nije odustajao. Kada ih je stigao počeo je da ih šutira po glavi i telu. Jedna od devojaka je nekako uspela da dođe do mobilnog i pozove policiju posle čega je on pobegao, vređajući i njih i policiju.

"Ne računajući psihičke posledice i stanje šoka, posledice napada su brutalne: Jedna od devojaka je zadobila frakturu vilice, ima rasečenu usnu i potres mozga, dok druga ima hematome i masnice po licu. Žrtve zločina iz mržnje policiji su na licu mesta jasno naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove seksualne orijentacije", navode u Prajdu.

Ova organizacija se nada na de će napadač biti uhapšen pošto ga je snimila sigurnosna kamera u noćnom tramvaju. 

POVEZANE VESTI

Utorak 26.06.2012. 14:35
Šta se to njega tiče, sem ako mu nije proradio polni nagon pa se u njemu pokrenula unutrašnja borba koja je rezultirala potrebom da istrese svoj bes nad nekim ko neće moći da se odbrani. Pravi junak...:/
Utorak 26.06.2012. 16:58
Kada premlate nekog srbina u NDH o tome se više i ne piše...Za poneko ubistvo i napišu tekst.... A za ove dve se digla halabuka..Ne podržavam nasilje u bilo kom obliku ali hajde da i novinari shvate da o stradanju srba više NE Ć U T E !
Utorak 26.06.2012. 16:40
само један педер и једна лезбејка се појавили да коментаришу вест, па где су вам остали?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online