Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.06.2012.
00:08
Večernje novosti A

Georgijevski i Đinđić dogovarali razmenu teritorija

Bivši makedonski premijer Ljupčo Georgijevski napisao je u autobiografskoj knjizi da je svojevremeno sa pokojnim srpskim premijerom Zoranom Đinđićem razgovarao o razmeni teritorija između Makedonije, Albanije i Kosova.

Ljupčo Georgijevski otkriva za sada nepoznate dogovore i događaje na Balkanu
 

Ovo je jedan od najekskluzivnijih detalja koji bi trebalo da bude podrobnije razjašnjen u autobiografskoj knjizi "To sam ja" koja će uskoro biti objavljena.

Georgijevski, prvi lider sada vladajuće VMRO-DPMNE koji ima i bugarsko državljanstvo, u knjizi otkriva čitav niz nepoznatih pojedinosti iz novije istorije ove države.

On iznosi i podatak da je u zatvoru u Ševeningenu petnaestak minuta razgovarao i sa pokojnim predsednikom Srbije Slobodano Miloševićem, kada je u Hagu obilazio zatočenika, bivšeg makedonskog ministra policije Ljubeta Boškovskog, pišu "Večernje novosti".

Bivši makedonski premijer sada u delu autobiografske knjige potvrđuje da je 1999. bio pozvan u Belu kuću, gde je tadašnji američki državni sekretar Medlin Olbrajt od Makedonije zatražila dozvolu da sa njene teritorije kopnene snage NATO napadnu Srbiju. Georgijevski kaže da je pristao na taj zahtev, ali podseća da taj scenario SAD i NATO nije primenjen.

Sa distance od dve decenije, Georgijevski ocenjuje da bi Makedonija bila bolje mesto za život da je umesto Kire Gligorova za predsednika države posle osamostaljenja bio izabran Petar Gošev, "prvi komunistički lider koji je davao otpor Jugoslaviji".

U osvrtu na sadašnju državno-političku situaciju, on zaključuje da su "Makedonci najveći falsifikatori balkanske istorije" i da će "prokleti majčino mleko zato što su se odrekli Svetog Klimenta i Svetog Nauma".

POVEZANE VESTI

Petak 29.06.2012. 06:19
on zaključuje da su "Makedonci najveći falsifikatori balkanske istorije" i da će "prokleti majčino mleko zato što su se odrekli Svetog Klimenta i Svetog Nauma". A ja mislim da ce hebati jeza zato sto su se odrekli Srbije!
Petak 29.06.2012. 14:10
Pa naravno taj Djindjic kada su padale bombe po Beogradu i svugda u Srbiji on je bio u Washingtonu a ja kao mali bezao u podrume u Gnjilanu i strahovao da neudju na granicom sa makedonije ovi zlikovci, more mamu mu njegovu izdao sve sta mogao on i ovaj Tadic! Hteo da pravi veliku albaniju sa njima kao sto su polako i uspeli.
Petak 29.06.2012. 14:40
Nisu makedonci fasifikatori gnaso bugarska vec zapad jos tada hteo da oslabi srbiju ...makedonci su postojali taj narod niej tamo sa marsa pao ali su bili vecina nakolnjeni prema sbiju a to je zapadu smealo i punilo im mozak za raznim glupostima isto sto se sada desava ssa crnom gorom ..ispali oni nov narod i zapad tuje ih sa mrznjom pema srbiji ..to je je opsta mrnjza srba u svetu .....inace oni vise 50 godina zive kao makeodnci i glupo je sad da ih menjas mesto da ih menjas budi pametan nadji nacin da ih opet na neki nacin vratis
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online