Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 21.07.2012.
20:05
Beta A

Ban Ki Mun: Mirovna politika Hrvatske značajna za region

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun u subotu je posle sastanka sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem čestitao Hrvatskoj skori ulazak u Evropsku uniju i naglasio da je doprinos te zemlje mirovnoj politici značajan i za čitav region i svet, preneli su hrvatski mediji.

Ban Ki Mun

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa Josipovićem na Brionima, Ban Ki Mun je kazao da doprinos Hrvatske mirovnoj politici u svetu "nešto što jača ne samo Hrvatsku, nego i ceo region i svet".


On je ocenio da je "Hrvatska prošla upečatljiv preobražaj od zemlje koja je sama bila korisnik međunarodne pomoći do zemlje koja daje pomoć drugima".


Josipović je novinarima rekao da je jedna od tema njegovih razgovora sa Ban Ki Munom bila i dvadestogodišnjaca hrvatskog članstva u UN, i koliko je za region važan ulazak Hrvatske u EU.


"Samo preko mrtvog Vuka Jeremića"

Upitan kako komentariše izjavu ministra spoljnih poslova Srbije i predsedavajućeg Generalne skupštine UN Vuka Jeremića da će Kosovo u UN ući samo preko njega mrtvog, Ban Ki Mun je kazao da će izjavu Jeremića komentarisati posle razgovora sa zvaničnicima u Beogradu.


"Status Kosova regulisan je u okviru rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a izjavu Jeremića ću imati prilike da komentarišem tokom posete Srbiji, pošto budem razgovarao sa njim", rekao je Ban, a prenela Hina.


Josipović je rekao da je stav Hrvatske prema Kosovu definisan činjenicom da je Hrvatska priznala Kosovo.


"Mi želimo dobre odnose sa svim zemljama u regionu i nastojimo sa takve odnose izgradimo i sa Srbijom. Izjava Vuka Jeremića kao ministra je očekivana jer je takva politika Srbije prema Kosovu, mada je možda neprimerena s obzirom na njegovu funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN ", kazao je Josipović.

POVEZANE VESTI

Subota 21.07.2012. 21:10
Па не чуде овакве изјаве, морају да мало окураже усташке злотворе да не размишљају о мрачној прошлости и геноциду који су починили.
Nedelja 22.07.2012. 07:24
Ти се у то разумеш к`о Марица у крив к... Крватска је значајна за регион само ако се геноцид рачуна као моћно средство за пацификацију непослушних према Ватикану и империји зла. А изгледа да је то у питању. Неће бити да баш ништа ниси обавештен о правој природи крватске државе, политике и младе демокрације?! Као што, уосталом, све знаш и о природи империје зла за коју радиш и ти и цела булумента од тзв. УН. Овде нам ниси потребан, поготово не у Дечанама где би само оскрнавио свету земљу и здање. Јесте нам ви инсталирали домаће издајнике као власт и јесу они нанели непроцењиву штету Србству, али нема их више, а Срби и православље су преживели. И ако Бог да - отргнућемо се од вашег зла...
Nedelja 22.07.2012. 02:45
Zgradu UN u Newjorku je napravila porodica Rokfeler,i svojim donacijama su pomogli uspostavljanje UN posle drugog sv.rata,u kome su mnogo puta uvecali svoje bogatsvo. UN sluzi novom sv. poretku. Jedna vlada,jedna banka,jedna vera,jedan centar moci (iluminati). A onda se zna,mora se depopulizovati prenaseljena planeta,i da ostane jedna zlatna milijarda antihristovih sledbenika. Nase komsije konjusari su presrecni sto iz takve institucije dolaze ovakve izjave,kako su dobro istimarili i napojili konje antihristove armije.Komsije,vavilon su u proslosti mnogi gradili,a uvek je srusen,i ovaj koji grade vase gazde nece biti sazidan.A Nebeski srpski narod vas MOZDA NECE OSLOBODJATI KAO NEKAD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online