Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.09.2012.
03:28 >> 08:35h
Beta A

Policija ga tražila, Keljmendi pobegao iz BiH

Glavna meta policijske akcije "Lutka" je Naser Keljmendi, jedan od najpoznatijih narko-bosova u svetu, objavile su banjalučke Nezavisne novine. Pozivajući se na izvore iz istrage, list navodi da je Keljmendi osumnjičen da je, zajedno s Muhamedom Alijem Gašijem, naručio ubistvo Ramiza Delalića Ćele u junu 2007. godine i za to platio 30.000 evra.

Pobegao iz BiH u nepoznatom pravcu: Naser Keljmendi
 

"Keljmendi i Gaši organizovali su ekipu profesionalnih ubica iz Šapca, predvođenu Strahinjom Rašetom, koji je izvršio i niz drugih ubistava u Istočnom Sarajevu", navodi izvor Nezavisnih novina.

Rašeta je u decembru 2008. godine podlegao nakon teških povreda koje je zadobio prilikom podmetanja eksploziva pod automobil Milana Mitića iz Beograda. U poslednjoj akciji u Sarajevu pretresen je veći broj objekata, vlasništvo Nasera Keljmendija, među kojima i njegov hotel "Casa Grande" na Ilidži. Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je da je Keljmendi pobegao iz BiH.

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izjavio je da je akcija razbijanja organizovane kriminalne grupe rezultat višegodišnje istrage koja je sprovođena pod kodnim nazivom "Lutka", a da je njen konačni rezultat početak kraja organizovanog kriminala u BiH.

Specijalci ispred Keljmendijevog hotela
 

U akciji je učestvovalo više od 400 pripadnika specijalnih policija MUP-a RS i SIPA, a uhapšeno je više od 25 osoba, od kojih devet u RS, pretreseno je ukupno 30 lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Bijeljine i Trebinja.

Većina uhapšenih je deo kriminalnog klana Darka Eleza, takođe obuhvaćenog akcijom, koji je u novembru 2010. godine osuđen na devet godina robije u Specijalnom sudu u Beogradu.

Elez je proglašen krivim da je bio organizator kriminalne grupe koja se u Srbiji bavila trgovinom drogom, iznudama i drugim krivičnim delima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 07:02
Malo morgen je pobjegao. On je najsigurniji medju Muslimanima koji ga cuvaju bolje nego Efendiju Cerica. On je samo medju njima neko i tamo ima ljude koji bi zanjega poginuli. Ako izadje iz federacije moze samo na Kosovo, zapadnu Makedoniju ili Novi Pazar na svakom drugom mjestu bio bi uhapshen za par dana.
Četvrtak 13.09.2012. 08:14
cudi me da je pobegao kad je u jednom intervjuju rekao da on nije kriminalac i da je dostupan za bilo kakav razgovor sa policijom i ostalim institucijama,zelim da te uskoro nadju i privedu ruci pravde ako imalo ima pravde u pederaciji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online