Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.02.2010.
11:24 >> 15:42h
Vestionline A

Počelo suđenje ubicama Pukanića

Uz do sada neviđene mere obezbeđenja, u sredu ujutru u Županijskom sudu u Zagrebu počelo je suđenje šestorki koja se tereti za ubistvo vlasnika nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića u oktobru 2008. u Zagrebu.

Suđenju prisustvuju optuženi Robert i Luka Matanić, Amir Mafaljani i Slobodan Đurović i izjasnili su se da nisu krivi.

Početku suđenja ne prisustvuju Željko Milovanović koji u pritvoru u Beogradu čeka suđenje po istoj optužnici, a kome je odbijen zahtev da mu se zbog toga ne sudi u Hrvatskoj, kao i Bojan Gudurić koji se prošle noći predao policiji u Banjaluci, a u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu čeka odluku o izručenju, jer su i srpska i hrvatska policija raspisale poternice za njim.

Hrvatski mediji preneli su izjave njegovog advokata da želi na suđenje u Zagreb, kako bi imao obezbeđeno pravdeno suđenje, a pojavila su se i nagađanja da se nudi za svedoka saradnika.

Optuženi su u sudnicu dovezeni u lancima, u zgradi nema signala za mobilne telefone, a svi koji su u sudnici ne mogu iz nje izići do pauze. Policija ima snajperiste po krovovima i uklanja parkirane automobile po ulicama oko zgrade suda, što je samo deo mera obezbeđenja koje su u medijima popraćene i naslovom "Pukanićeve ubice nikada nisu bile bezbednije".

Ostali optuženi terete se da su organizovali praćenje Pukanića i logistiku: od smeštaja do naoružanja. Za razliku od Milovanovića i Gudurića, ostali optuženi uhvaćeni su sedam dana posle ubistva.

Šestorka se, prema optužnici koju je sastavio Ured (kancelarija) za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, tereti da se udružila u međunarodnu zločinačku organizaciju sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam na čelu, da je eksplozivom ubila Pukanića i Franjića i nameravala da ubije još dve osobe na zagrebačkom području.

Kao egzekutor označen je Milovanović, koji je u dvorište "Nacionala" 23. oktobra 2008. dovezao skuter s eksplozivom i parkirao ga pored Pukanićevih kola. Eksploziv je aktiviran uveče kad su se Pukanić i Franjić približili kolima i skuteru.

Sumnja se da je Gudurić eksploziv kojim je ubijen Pukanić prebacio iz Srbije u Hrvatsku, ali i da je sa tavana obližnje zgrade naoružan snajperom posmatrao parkiralište na koje je Milovanović dovezao skuter s eksplozivom i bio spreman da ubije Pukanića ako eksploziv zataji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online