Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 21.01.2013.
15:36 >> 16:30h
Klix.ba A

Hanka Paldum: Preko mene razvaljuju Bosnu

Pevačica Hanka Paldum kaže da je šokirana brutalnošću medijske kampanje koja je pokrenuta ovih dana protiv nje u Srbiji posle informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora "Silos" u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu.

Hanka Paldum tvrdi da je Srbima u Sarajevu pomagala tokom rata
 

Hanka Paldum kaže da je posebnu nevericu izazvala informacija da je logorašu naredila da legne na zemlju, a potom mu "zgnječila polni organ", uz gomilu psovki.

Išla na Igman po orahe

 

"Bila sam na Igmanu, ali ne u februaru 1993. već u septembru te godine, i nisam videla bilo kakve logore, a još manje zarobljenike! Tada smo Dino Merlin, Perica Simonović, Nedeljko Opančić, ja i još nekoliko kolega i novinara, prvi put izašli iz Sarajeva, i krenuli na turneju, ako se to može tako nazvati. Prvo smo bili u Hrasnici a zatim dva dana na Igmanu, gde smo u rovovima otpevali nekoliko pesama našim borcima. Sećam se, Dino i ja smo hteli da beremo orahe, ali su nas upozorili: 'Ne idite tamo, tu je sve minirano'. To je bila linija fronta, i to je sve. Kasnije smo otišli u Zenicu gde smo bili četiri dana, održali koncert, a pošto su mi deca ostala u Sarajevu, htela sam da se vratim što pre, pa su Dina i mene helikopterom prebacili do Sarajeva", kaže pevačica.

Golubov advokat Dušan Tomić izjavio je da će uskoro podneti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Opštinskom sudom u Sarajevu.

"Zatečena sam. Ne mogu da verujem da se ovakve gnusne optužbe iznose na moj račun. Ovo je deo kampanje koja je vođena protiv svih koji su tokom agresija na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića... Sve koji su ovde ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno šta se dešava", rekla je Paldum.

Ona veruje da je sve to deo šire kampanje koja se već duže vremena vodi protiv BiH i Bošnjaka.

"Taj čovek je verovatno izmanipulisan. Ne znam ko ga je našao, ali verovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čoveka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti onda ćemo tražiti vazduh da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo na kraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić... Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne reči koje sam čula. Iz mojih usta nikad nisu izašle takve reči", istakla je pevačica.

Dodaje da ne može da shvati odakle kreće kampanja koja se vodi.

"Ovo je čitava jedna haranga protiv svih nas. Daj da nas sve izjednače, da nas u svim segmentima pokušaju uništiti, razvaliti... Advokat Duško Tomić, koliko sam čula, traži da se izvinem? Zašto?! Umesto da se oni izvinu, da se izvinu oni koji me na pravdi Boga napadaju, oni traže da se ja sada izvinjavam", ogorčena je Paldum.

"To je neverovatno. Vidimo kompletnu situaciju kakva nam je. Ne možemo nikako da stanemo na zelenu granu, nikako da se dogovorimo... Krenuli su neki da razvale Bosnu i bošnjačko biće i u tom pravcu se ne zaustavljaju. Koriste sva moguća sredstva i načine da odrade ono što su zamislili. Nažalost niko od ljudi u Sarajevu, pa i od mojih kolega, nije ustao i rekao: 'Nećemo to dozvoliti, mi znamo šta je istina jer smo bili ovde u ratu i skupa preživljavali'. Zna se dobro ko je Hanka Paldum. Ja sam Srbima u Sarajevu pomagala tokom agresije. Nažalost, danas svi šute".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.01.2013. 16:00
Познаник бивши директор у Сарајеву , такође је мучен и присиљаван да копа ровове . Извукао се на рачун тога што му је жена била хрватица и што су имали 20 000 марака да плате да изађу из Сарајева.
Ponedeljak 21.01.2013. 16:41
laže
Ponedeljak 21.01.2013. 19:08
ha ha ha ! ! !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online